Annons

Förskoleflicka bär mormors klänning till skolan, men när hon tvingas byta om, ryter mamma ifrån

Annons

Femåriga Harmony kom hem från skolan gråtandes.

En lärare hade tvingat henne byta om – efter att ha sagt att hennes klänning var olämplig.

Nu ryter hennes mamma, Emily Stewart, ifrån mot skolan.


”Hon är fem år gammal, varför sexualiseras hon?”, skriver hon på Facebook.

De flesta femåriga flickor behöver lära sig att klä sig själva och bli självständiga. Det är viktigt och samtidigt roligt att visa alla vem de är. Emily Stewarts lilla dotter var inget undantag.

Hon skickade sin dotter till skolan i en mycket speciell klänning. Klänningen hon bar var viktig för henne eftersom det var en gåva från hennes mormor.

Hon var överlycklig och kunde inte vänta med att få bära den och visa upp den för sina kompisar.


Utan tvekan sände Stewart sin dotter till skolan i denna speciella klänning. Hon kombinerade klänningen med en tröja och ett par jeans.

Hennes dotter går i grundskolan i Minnesota. När hennes dotter återvände hem, bar hon inte samma kläder. Detta gjorde Steward förundrad.


Den lilla bar nu en rosa t-shirt och solklänningen fanns inte med i bilden. Stewart frågade henne varför hon bar en tröja och var solklänningen hade tagit vägen. Hennes dotter började gråta.

Stewart fick senare veta att det inte var första gången som hennes dotter grät över klänningen den dagen. Hon hade gråtit hos skolsköterskan också.


Stewart fick reda på att hennes dotter tidigare under dagen hade tagit av sig sin tröja eftersom hon hade blivit varm.

Istället för att läraren helt enkelt kunde be henne ta på sig tröjan igen, beslöt hon att hon behövde byta om eftersom hon ansåg att hennes klädsel var för avklädd.


Stewart anser inte att detta var ok och vill säga sin mening om situationen. Hon anser att föräldrarna bör vara dem som beslutar till 100% om vad som är anständigt eller inte när det gäller sina barns klädsel.

Om skolan anser att ett barns klädsel inte är OK, behöver det diskuteras med föräldrarna innan man tar till åtgärder. Hon anser att hennes dotters privatliv angreps, och det gjordes utan någons, speciellt hennes, samtycke.

Emily berättade för brittiska Metro att hon ser fram emot att höra mer om förändringarna som ska ske gällande skolans klädkod – och skriver följande i en uppdatering på Facebook:

”Riktlinjerna har ändrats. Vuxna på skolan får inte längre avgöra lämpligheten för kläderna på ett barns kropp.”

Titta på videon och se klänningen hon bar och få reda på mer om hennes berättelse:

Annons