Annons

Fostermamman adopterade fyra övergivna flickor - då kom chocksamtalet

Annons

En natt i september 2011 fick Lacey Dunkin en sen kväll ett telefonsamtal som skulle förändra hennes liv för alltid - och till det bättre. Hon hade slutfört en utbildning i juni samma år som krävdes för att bli en offentligt godkänd fosterförälder och nu ringde en socialarbetare och frågade om hon motta få fyra unga systrar i nöd.

Lacey, som var då var 25 år, bodde fortfarande hemma hos sina föräldrar, men eftersom det var de som hade uppmanat henne att göra det, fanns det inget problem med det. Hon var också singel, men lät inte det hålla henne tillbaka från att ha barn. Inte heller någon annans barn.

Så när hon fick frågan var det lätt för henne att svara ja, och inte långt efter den kvällen kunde hon välkomna en femåring, en tvåårig tvilling och en ettårig bebis. Alla systrar.

– Jag kan inte riktigt förklara varför jag kände mig så manad till att säga ja direkt, men det gjorde jag, säger Lacey. Det var allt eller inget för mig.

Men den nya vardagen blev kort. Efter bara nio månader återfick flickornas biologiska mamma vårdnaden om döttrarna, och Lacey var tvungen att ge upp sitt nya liv med barnen.

En månad passerade. Då fick Lacey ett till samtal – denna gång från mamman själv. Hon hade bestämt sig för att flickorna hade de bättre hos Lacey, och ville nu att hon skulle adoptera alla barnen – inklusive en nyfödd flicka.

Även denna gång visste Lacey att hennes svar var ett ja.


Lacey accepterade erbjudandet och gjorde plats för de fem tjejerna.

Men under den årslånga adoptionsprocessen upptäckte den biologiska mamman att hon var gravid med ett sjätte barn! 

Naturligtvis beslutade sig Lacey för att adoptera även det sjätte barnet, så att alla systrar skulle få växa upp tillsammans.

”Det är en ära att vara deras mor, mitt hjärta smälter när jag ser dem”, säger Lacey och fortsätter:

”Det är mycket glädje och mycket kaos, men livet skulle vara väldigt tomt, intetsägande och tråkig utan mina tjejer”. 


Fem år har passerat sedan adoptionen, och familjen lever idag lyckliga tillsammans, trots att livet inte alltid är helt enkelt.


Lacey delade en bild på Facebook, med sina döttrar och en rörande text. 

Hon skrev:

"Jag blev nominerad av Motherhood Dare att lägga upp en bild som gör mig stolt och glad över att vara mamma.

Jag valde den här bilden. Jag valde den inte för att det är den vackraste (även om den är fin), utan för att den innehåller så mycket minnen. Minnet av kaos och stress som föregick denna vackra och fina bild av mig och mina flickor. Vad du inte ser är allt skrik, alla bråk och tårar som utspelade sig precis innan bilden tog.

Du ser inte hur jag skrek: ”Allt jag vill är att ha en fin bild på oss alla, ska det vara för mycket begärt ???”.

Men bilden påminner mig trots allt om att livet är väldigt vackert, även under tuffa tider. Ur kaos föds diamanter. Allt behöver inte vara perfekt för att vara fantastiskt."

Dela gärna vidare denna mammas ord och hennes inspirerande berättelse om du tycker att hon verkar vara en väldigt bra förälder.

Annons