Fotografen hittar ett övergivet hus – öppnar dörren och får sitt livs chock!

Leslie David är fotograf från Ontario, Kanada. Leslie är fascinerad av gamla, fallfärdiga byggnader.

En dag letade hon efter ett sådant hus att fotografera, hon kom över en riktigt vacklande, med trasig ingång som nästan växt igen av ogräs.

Av ren nyfikenhet valde hon att gå in i huset. Vad hon hittade där skulle förändra hennes liv för alltid.

Till hennes stora skräck bodde en äldre man i huset, Lawrence. På hennes hemsida skriver hon om första gången hon träffade Lawrence:

”Han har det tufft och därför tillbringar han den mesta av sin tid inne i huset. Ensam. Han har tappat sitt högra öga och har grå starr i det vänstra. Men till och med när han träffade en främling, som i princip inkräktat på hans privatliv, var han inget annat än snäll och trevlig. Han tillät mig till och med att ta bilder som jag för alltid kommer att hålla varma om hjärtat. Hans insida är vacker och jag tänker besöker honom fler gånger.”

Leslie tackade Lawrence för gästfriheten och att hon fick ta bilder. Hon lovade att besöka igen.

Leslie gjorde som hon lovade och kom tillbaka några dagar senare.  De åt gott, skrattade och pratade i det förfallna huset. Hon fick höra om hans liv. Om både med- och motgångar.

”Han är verkligen världens snällaste. Mitt hjärta smälte. Jag hoppas att jag i slutet av sommaren har hunnit rensa lite skräp och annat från huset så att han kan få tillbaka lite av det hemmet som han en gång hade.”

Leslie fortsatte att hämta till Lawrewnce. Lawrewnce var en man som hade gett upp, en man som inte kunde leva längre, en man som inte ens orkade ringa efter hjälp när han drabbades av stroke. Men efter att ha träffat Leslie började han långsamt och säkert återfinna livsgnistan.

Leslie var mycket förtjust i den ensamma sjuka mannen. Hon insåg att han inte hade tillräckligt med tid att leva och hon ville att hans sista gång skulle bli fylld av glädje och kärlek. Hon fick därför hjälp från vänner och familj till ett större renoveringsprojekt för att hantera Lawrence hus. Något som var viktigt för hans livsstil.

”Han har pratat med mig om hur han vill ha sin begravning, och vill att jag ska vara där. Jag sa till honom att jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Han berättade någonting för mig som jag alltid kommer att bära med mig. Han sa att dagen jag dök upp var den bästa i hans liv. Jag förstår hur han känner. För den bästa dagen i mitt liv var när jag träffade honom. Han gav mig chansen att verkligen förändra någons liv. Att göra en vänlig gest utan att vilja ha någonting tillbaka. Det är en ovanlig möjlighet och jag är glad att jag tog chansen.”

Tiden gick och när de slutade renovera huset fortsatte Leslie och Lawrence att hålla kontakten. Lawrence sa att han tyvärr hade förlorat kontakten med sin bror, som var närmast honom.

Efter några månader blev tyvärr Lawrences hälsa värre - Leslie hjälpte honom därför att hitta ett äldreboende som han bor i nu. Hon besöker honom fortfarande. Hon tar med hans favoritmat och ibland hänger hennes hund med.

Lawrence trivs och är mycket förtjust i sitt nya hem. Han är medveten om att han inte levde idag, det hade inte varit för Leslie. På hennes hemsida har hon delat den här historien. Där skriver Leslie att hon hoppas att hon och Lawrences oväntade vänskap kommer att inspirera så många som möjligt.

"Jag säger detta i hopp om att inspirera minst en person att kontakta en person som de har förlorat kontakt med eller kanske bara glömt. Alla äldre människor är fortfarande fulla av livet och jag känner mig välsignad att träffa en av dem. "

“Dessa gamla själar är fortfarande fulla av liv och jag känner mig lyckosam att ha träffat just denna.”

Dela gärna vidare för att inspirera andra!

Dela på Facebook