Främling kallar hennes son för äcklig - hennes svar får folk att applådera

Mamma Fowler ville bara hålla sin 2-åriga son Jameus när hans tröja åkte upp och visade hans kolostomipåsar. En kvinna som såg det kallade sonen "motbjudande". Facebook-inlägget av mamman Dallas Lynn syns åter igen i sociala medier, efter att det delats för första gången i april i år. Mammans post chockar en del facebookanvändare, som därför har hjälpt henne att dela budskapet.Så här skriver hon i sitt hyllade Facebook-inlägg:

kom

Ikväll stod vi i en lång kö i väntan på att få betala på Walmart. Min underbara 2-åring ville att jag skulle hålla honom. När jag plockade upp honom från vagnen, drogs hans tröja upp och visade hans två stomier och påsar på magen.

Bakom mig stod en äldre kvinna som såg en skymt av detta, och skrek till lite innan hon sa: ”Varför i hela friden skulle du låta någon göra sådär mot honom?”

Jag vände mig om, helt mållös, och tittade på henne före hon fortsatte och frågade varför han hade dem. Jag gav henne den korta versionen och sa helt enkelt ”hans tjocktarm utvecklades inte helt så han behövde dem”.

kom2

Jag utelämnade att han hade en ovanlig sjukdom vid namn Hirschsprungs sjukdom, eftersom jag var lite irriterad efter hennes första uttalande. Sedan sa hon: ”Förlåt mig, men jag tycker bara att det är så ‘motbjudande’, skulle du kunna hålla ned hans tröja?”

Vid det här laget ville jag bara skaka om den här kvinnan och skrika ”Vad är fel på dig?!”. Men istället önskade jag henne en god kväll och bytte kö.

Så nu delar jag den här bilden, för det finns ingenting med min son som är motbjudande. Stomier och ostomier verkar vara tabu, när verkligheten visar att över 500 000 amerikaner har en.

kom3

Det är mycket troligt att han kommer ha dessa för resten av sitt liv, och om han har det, är det mitt jobb att lära honom att ha en positiv kroppsbild. Det kommer bli mitt jobb att lära honom att älska sig själv och sina påsar.

Ni förstår, vad den där kvinnan inte förstår är att min son inte är olik någon annan 2-åring när han är frisk. Han springer, leker, simmar och går till dagis. När han är frisk, skulle du aldrig kunna titta på honom och veta att han har genomgått över 20 operationer.

Du skulle aldrig ana att han kommer genomgå ännu fler i framtiden. Du skulle inte veta att han genomgår smärtsamma utvidgnings- och spolningsbehandlingar två gånger om dagen varje dag.

Han är mitt hjärta. Han är så rolig och full av personlighet.

kom4

Var snäll och välj dina ord väl, speciellt om du skulle kommentera kring något du inte har med att göra. Alla utkämpar en strid du inte vet något om, och min son vinner sin.

Dela på Facebook