Frisören vägrar röra hennes hår – då skriver hon ett inlägg på Facebook

Julia, 31, hade just opererats. Hon lider av psoriasisartrit som ofta resulterar i kliande och torra fläckar på huden.

Med sin självkänsla på spel, bestämde Julia att komma ut ur huset för första gången sedan operationen för att få sig en ny frisyr.

I samma ögonblick som hon satte sig i frisörens stol, möttes hon med en fråga som serveras i en oförskämd dömande ton: "Är detta smittsamt?!"

Julia försökte då att tala om för hårstylisten om sin ganska vanligt tillstånd av psoriasis, och att ingen kan bli smittad - men hon nekades till att få en klippning ändå.

Chockad och upprörd gick Julia tillbaka till sin bil och snyftade. "Hon gjorde mig generad. Hon fick det att kännas som om jag hade gjort något fel… att det var något fel på mig", säger Julia till WVUA 23.

Salongen svarade med att säga att anställda har rätt att vägra service om de känner att deras hälsa är i fara.. och att Julia borde ha tagit med sig någon form av medicinsk dokumentation för sin klippning – men problemet var ju att Julia inte kunde smitta någon.

Julia har skrivit om sina erfarenheter på en Facebookstödgrupp för personer med psoriasis, och medlemmarna gick samman för att hjälpa till med att sprida det kraftfulla budskapet.

– Hon visste inte om det var en bra dag utan smärta eller en dålig dag med smärta för mig. Hon visste inte att jag nyss har opererats och att det här var första gången jag gick utanför huset sedan dess. Hon visste inget av det. Jag är 31 och använder käpp, jag har tidigare haft rullator, men du vet inte det om en person så var bara snäll, säger Julia.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen, vänligen dela detta med dina vänner på Facebook.


Dela på Facebook