Annons

Fryser du där hemma? Det här tricket höjer temperaturen & sparar pengar på samma gång.

Annons

Isolera med bubbelplast!

Visste du att en vanlig och effektiv metod för att isolera växthus över vintern är att använda bubbelplast? Jo då, så är det faktiskt. Men effekten blir minst lika bra om man använder det på sina fönster i huseteller lägenheten.

uhjbk

Har du ett rum där det är svårt att få upp värmen? Prova det här smarta knepet för att isolera dina fönster och upplev skillnaden.

Du kan spara mycket pengar.

Vi snackar ingen liten skillnad heller. Bor du i ett hem med englasfönsterså kan du spara upp till 50% i värmekostnader. Med dubbelglas kan du spara upp till 20%. Har du trippelglas där hemma så lär du däremot inte märka så stor skillnad.

Hur fungerar det?

När du fäster bubbelplast på insidan av ett fönster så kommer de små bubblorna fungera som ett nät av isolerande luftfickor. Nackdelen är såklart att din utsikt blir lite suddig, men plasten släpper fortfarande ingott om solljus. Har du mycket insyn så kan det t.o.m vara en fördel, då även sikten in genom fönstret blir suddig.

Så isolerar du ett fönster med bubbelplast

    1.Leta upp stora bitar bubbelplast, helst med lite större bubblor.Clas Ohlsson säljer bubbelplast på rulle om du inte har någon hemma.

    2.Klipp ut bitar i samma stolek som (eller aningen mindre än) fönsterglaset.

    3.Använd en sprayflaska med vatten och spreja ett fint lager vatten på fönstret.

    4.Tryck försiktigt fast bubbelplasten med bubbelsidan mot fönstret. Fortsätt trycka tills du märker att den sitter fast ordentligt.

Annons