Annons

Funktionsnedsatt flicka biten och riven i ansiktet av mobbare – mamman filmar hjärtskärande video

Annons

Mobbning är aldrig okej, oavsett ålder. Men, det är nästan så att det är extra fruktansvärt när det är barn som blir utsatta.

Barn kan vara otroligt elaka, de förstår inte hur deras handlingar påverkar andra människor och därför kan barn som mobbar gå väldigt många steg över gränsen.


Bara veckor efter att Quadens förkrossade mamma klev fram och vädjade om hjälp att stoppa mobbningen för gott, har ett nytt fall uppdagats.

Arnold, från Hamilton, Nya Zeeland, delade bilder på sin 12 år gamla dotter Aalyha som grät efter en svår dag i skolan.

Liksom Quaden är Aalyha lite annorlunda än andra barn.

Flickan har Angelmans syndrom, en ovanlig utvecklingsstörning som ofta kännetecknas av inlärningssvårigheter, motoriska svårigheter och talproblem.

Aalyha är ickeverbal och går på en skola med andra barn som har speciella behov i hennes hemstad Hamilton...Men det betyder inte att hon är säker från mobbning.

Enligt mamman, var Aalyha offret för mobbning i måndags.

Och efter att ha kallats till skolan beslutade Kerri att filma dottern i efterdyningarna av incidenten för att lyfta fram allvarligheten av mobbning.

Kämpar mot tårarna

I videon kan man se Aalyha sitta i bilen. Hon kämpar mot tårarna och är tydligt upprörd.

Mamman Kerri säger i klippet: ”I dag, vid ungefär 13.30, fick jag ett samtal från hennes skola, och att hon varit offer för mobbning.”

Hon fortsätter: ”En ung pojke har rivit henne i ögat, bitit henne i sidan av ansiktet, rivit henne på armen. Hon har även rivsår på ryggen.”


”Smärtar mig att se”

”Aalyha är ickeverbal. Hon är alltid glad. Det smärtar mig att se min lilla flicka så upprörd.”

Kerri har talat med 7 News i Australien. Hon förklarar att skolan har sagt att Aalyha helt enkelt hamnade mitt i en ordväxling.

”Hon (läraren) sa till mig att Aalyha kom i vägen för en annan student”, säger hon. ”Men låt oss vara ärliga här, Aalyha blev attackerad.”

Och sedan attacken hävdar Kerri att hennes dotter har blivit tyst och tillbakadragen.

"Hon vaknade i går kväll och var väldigt upprörd", förklarade hon.

Men tyvärr är det inte första gången Aaylah har drabbats av mobbarna.

För två år sedan knuffades den unga flickan in i ett fönster, bröt tanden och fick näsan sprucken.


Skolan har enligt uppgift stängt av Aalyahs mobbare.

"En av de långsiktiga lärarna uttryckte mig avsky och ber om ursäkt för elevernas beteende och gav mig råd om att hon har begärt att pojken skulle bli avstängd."

"Jag är glad över att se handling och lite rättvisa."

Kerris videoklipp har i skrivande stund setts av mer än en miljon människor, med tusentals människor som kommenterar och skickar sitt stöd till flickan.

Se Kerris video nedan.

Alla föräldrar skulle behöva prata med sina barn om hur viktigt det är att respektera andra. DELA detta för att vara med i kampen om att motverka mobbning.

Annons