Ägare bygger kattlabyrint med 50 lådor. 3 miljoner har sett dem ''kämpa'' genom det

Vi vet att katter älskar lådor och vi vet också att katter älskar att ha kul och vara äventyrliga.

Chris Poole visste detta och kom med en strålande plan att kombinera det bästa av båda: han gjorde en labyrint helt av 50 lådor för sina katter Cole och Marmalade att leka med. 

"Jag skulle säga att deras leksaker är lådor, precis som de flesta andra katter där ute", säger Poole. "Så jag tänkte ett rum fullt av lådor skulle vara som en katt himmel!"

Han hade rätt, vilket framgår av den två minuters videon som han publicerade som dokumenterar byggandet av det kattlabyrinten.

Enligt experter är denna typ av lek väldigt bra för dina katter. Katter är naturligt lekfulla och nyfikna - även i vuxen ålder - så det är viktigt att de har gott om aktiviteter att välja mellan.

Stimulerande aktiviteter kan också bidra till att förebygga kognitivt dysfunktionssyndrom (CDS), ett tillstånd som liknar den mänskliga Alzheimers sjukdomen.

Katter älskar att utforska och denna labyrint ger dem en perfekt möjlighet att upptäcka något "nytt", även om det är mitt i vardagsrummet. De är också extremt bra jägare och medan din katt kan njuta av den lätthet som du matar dem, så att de kan jaga efter mat - som Chris gjorde med sina dolda godsaker - är ett bra sätt att stimulera sinnet.

Titta på den härliga videon nedan:


Dela på Facebook