Ägaren förstår inte varför hästen äter så nära väggen – då avslöjas den hjärtevärmande sanningen

Som barn, lärde vi oss att ”caring is sharing” Medan vi människor kanske tror att vi är de enda som har denna filosofi, visar det sig att en del andra djur har också samma idé. Denna video på två hästar som delar en måltid visar ett bra exempel på hur generösa djur kan vara.

Videon börjar med att visa en grå häst glatt mumsa på hö som är kommer genom gallret i sin stall. Först är det inte klart vem som matar honom, men då flyttar videon sig in i nästa stall och avslöjar att en brun häst ger höet till sin vän. Båda hästarna verkar njuta av att ha en måltid tillsammans, och de har ett bra system för att dela maten.

Denna söta video visar den starka band som hästar bildas. Hästar är flockdjur, och forskare har funnit att de tenderar att bilda undergrupper inom sin flock. Deras närmaste vänner är vanligtvis i deras undergrupp. Forskare har också upptäckt att hästar ofta blir kompis med en häst som har en liknande temperament och personlighet till en häst som de gillade i det förflutna. När de har hittat sin kompis, kommer de tillbringar större delen av sin tid med dem.

Att få se två djur göra detta är verkligen en inspiration för oss människor!


Dela på Facebook