Gavin blev misshandlad för han har Aspergers syndrom. Läs den geniala hämnden!

Gavin Joseph är en tonåring med Aspergers syndrom. En pojke i skolan hade hört om att Gavin var konstig och läskig. 

Han förblev nämligen mycket för sig själv och var inte så lätt få kontakt med. Denna pojke beslutade att göra något åt det. Han övertalade Gavin att komma iväg till ett gäng ungdomar som stod i en samling. Framför gänget fick Galvin stryk av flera pojkar. Skadorna blev bland annat en hjärnskakning, en fraktur på näsbenet och en ordentligt blåtira.

Så småningom blev gärningsmännen identifierade av polisen. Gavin frågades om han ville anmäla dem. Troligen ett alternativ som de flesta av oss skulle valt. Men Gavin, hade en annan idé.

sit

Istället för att anmäla mobbarna så bestämde han sig för att det räckte med att dom skulle skriva var sin uppsats angående Aspergers samt att dom, med sällskap av deras familjer, skulle se en 20 minuter lång video som han själv gjorde angående sin diagnos och hur deras attack påverkade honom. När pojkarna var färdiga med att titta på videon, var de tvungna att skriva en uppsats om Aspergers syndrom.

Hans mamma var såklart både stolt över hur väl han hanterade händelsen och förfärad över hur lågt personer kan sjunka för att någon är annorlunda så hon skrev ett långt inlägg på Facebook som delades mer än 100 000 gånger.

"Vissa ungdomar talade om hur märkligt det var att han alltid hållit för sig själv, gick på evenemang ensam och tittade på folk. De tyckte det var obehagligt att han ville vara vän med människor han inte känner. På fredagskvällen var det en person som hört den konversationen som beslutade sig för att ta saken i sina egna händer, och det här är resultatet av det."

"Han ville inte ställa frågor, var inte bekant med Gavin, han träffades aldrig eller gav honom en chans att fly. Gavin fick ett samtal att träffa någon. Han var omgiven av människor som han inte kände. Blev kvävd och slagen, och blev liggande på gatan för att lära sig sin läxa."

Gavins mamma berättar till Mirror att familjen fick reda på att Gavin hade både Asperbergs och ADHD när han var 3 år gammal. Hon säger att det kunde vara frustrerande i barndomen.

"Du kan inte se Asbergers. Det är inte en synlig syndrom. Det är syndrom som gör det svårt socialt och emotionellt. Att skapa relationer med andra människor kan vara tufft. Gavin kan uppfattas som ohyfsad, otålig, konstig eller ointresserad. Men det är inte hans avsikt. Han kan också vara snäll, generös och full av förlåtelse. Men oftast uppfattas detta fel."

"Om du läser det här hoppas jag att du pratar med dina tonåringar. Berätta för dem om funktionsnedsättningar som man inte kan se, lär dem att vara toleranta mot människor som är annorlunda"

"Han ville inte polisanmäla, men fick ungdomarna att inse vilken skada de gjorde, och de fick skriva och lära sig om Aspergers syndrom. Jag är så stolt över honom och jag hoppas många människor får veta om vad han har gjort här".

Dela på Facebook