Genombrott i behandling av cancer: nya läkemedel får kroppen att bekämpa cancercellerna själv

Ett försök med nya läkemedel på cancerpatienter visar lovande resultat.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

cancerfiadpfok23

PD-1-hämmare kan vara något som de flesta människor har hört talas om. De kan dock visa sig vara en hjälte för många cancerpatienter.

Ny forskning visar att ämnena kan hjälpa kroppen att själv bekämpa cancer. Mänskliga studier med mer än 30 olika typer av cancer som just nu görs över hela världen visar lovande resultat.

Det skriver Videnskab.dk.

Man gjorde nyligen en prövning som undersökte PD-1-hämmande Pembrolixumabs effekt på melanom, men studierna fick avslutas tidigare då drogen fick en cancer sorts utveckling att gå bakåt.

Den danske forskaren Per Thor Straten från Herlev Hospital glädjas åt resultatet.

-Det är ett mycket strakt resultat. Det är ett bra läkemedel och det finns inga tvivel om att många patienter kommer ta nytta av detta. Denna typ av ämne kommer att förändra den kliniska världen under de kommande åren, säger han.

Det finna även andra typer av immunterapeutiska medel på vägen, antingen får immunsystemet det att sakta ner eller trycka på gasen, beroende på vilken sjukdom du har.

-Pembrolizumab och Ipilimumab är de första i en lång rad ämnen som kommer komma fram de närmaste åren. Det händer efter många år av vandring i öknen, där det har varit mycket höga förväntningar på vad immunterapi har lovat. Nu händer något, och den har också en effekt på cancer som vi kanske inte har stora förväntningar på, säger Per Thor Straten.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook