Glada nyheten för alla gin och tonic-älskare: Nu är nya GT-semlan äntligen här!

Är gin och tonic din standarddrink kan den här semlan vara något för dig. 

I Sverige konsumerar vi hela ungefär 40 miljoner varje säsong av de lyxiga bakverken - och nu finns dem i gin och tonic smak!

Semlan kommer att säljas i en begränsad upplaga på Gateau i Sturegallerian och Gateau i Hornstull, Stockholm den 13 februari. Vill du göra den själv finns receptet nedan.


Gin & tonic-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis med en vetebulle, mandelmassa och grädde. Men där slutar likheterna. Grädden är smaksatt med Swedish Tonic och agavesirap vilket ger en tydligt och distinkt tonicsmak. Mandelmassan i sin tur är smaksatt med gin som gifter sig väldigt fint med den tonicbaserade grädden. Tillsammans med vetebullen blir det en semla som får GT-älskarens smaklökar att vattnas.

Recept för 4 GT-semlor:

4 vetebullar

3 cl Swedish Tonic (valfri tonic går också bra)

2 cl gin

2 cl agavesirap

200 gram mandelmassa

2.5 dl vispgrädde

Florsocker

Steg 1:

Blanda i 2cl gin i 200 gram mandelmassa

Steg 2:

Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!

Steg 3:

Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.

Steg 4:

Spritsa på vispgrädden.

Steg 5:

Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.

Källa: Swedish Tonic

Nedan kan du se en kort film om GT-semlan:


Dela på Facebook