Gör din hund DETTA för dig? Svaret avslöjar något fantastiskt!

Jag har alltid fantiserat om att ha samma krafter som Doctor Dolittle - mest för att veta exakt vad djuren tänker och känner skulle vara några riktigt värdefull information att ha.

Till exempel, varför gör min hund skäller på dammsugaren eller gömmer sig i ett hörn när lite regn börjar falla?

Jag tror inte att jag någonsin kommer få reda på svaren på dessa frågor, men tack vare ny utveckling inom vetenskapen om hundkommunikation, vet jag nu om min hund älskar mig eller inte.

Ungefär som studier som har funnit att hundar har vissa "krafter" eller förbättrade fysiska sinnen, har forskarna också upptäckt att eftersom hundar och människor har varit så djupt sammanflätade genom historien, har hundar utvecklat unika sätt att uttrycka sin kärlek för människor.

Tecknen är mycket subtila och de är inte alltid självklara. Men här nedan kan du veta om din älskar dig eller inte, känner du igen dig?

1. Din hund tittar rakt in i dina ögon.

dog1

Under tv-showen 60 Minutes segment, träffade Andersson Cooper med Brain Hare en välkänd hund expert för att diskutera hur hundar uttrycker kärlek. Enligt Hare, menar han när din hund ser dig i ögonen, betyder det att din hund vill "krama dig med sina ögon"

När en hund tittar på dig medan ni leker med varandra eller myser frigörs oxytocin. Det är samma hormon som hjälper nyblivna mammor att knyta sina band till sina barn. Om du vill testa detta gå inte hem och kör "arga leken" med din hund. Han kommer känna att något är fel, och titta bort eftersom han känner sig obekväm.

Försök istället att ha naturligt ögonkontakt med honom under dina normala rutiner och se hur han reagerar.

2. Din hund gäspar när du gäspar.

dog2

Gäspningar smittar. Men visste du denna impuls är inte begränsat till bara människor?

Hundar, eftersom de har fötts upp för att läsa människor, även gäspa när någon de älskar gäspar.

En studie fann att när människor upprepa någon annans gäspning, är det för att de är empatisk, liksom sympati smärtor. Det är omöjligt att mäta om hundar är empatiska, men det är möjligt att en hund gäspar samtidigt som en människa händer eftersom hunden har bundit med den personen.

Studien fann också att hundar var mer benägna att gäspa när deras ägare gäspade, i motsats till en främling.

3. Din hund lutar sig mot dig.

dog3

Låten "Lean on Me" handlar om att erbjuda stöd och hundar längtar att samma typ av säkerhet.

Ibland kan en hund kommer att luta sig mot en människa, därför att han är orolig, vill att du ska göra något, eller ta honom någonstans. Men lutar är också en symbol för kärlek.

Även om din hund är stödd på dig ur ren nervositet, han fortfarande gör det eftersom han tänker på dig som någon som kan skydda honom och hålla honom säker.

4. Din hund myser med dig efter en måltid.

dog4

I sin bok,  How Dogs Loves Us, berättar Gregory Berns, om din hund myser med efter att ha ätit, är det en stark tecken på att han verkligen älskar dig.

De flesta hundälskare (eller även människor som inte gillar hundar) vet att valparna älskar mat. Men enligt Berns är nästa steg, efter att en hund ätit sin mat, avgörande på vad han prioriterar.

Ibland din hund kan ha att göra sina "behov" direkt efter en måltid, men se hur han reagerar på morgonen och på kvällen. Om han myser med dig efter en av dessa måltider, så finns det starka band mellan dig och hunden.

5. Din hund lyfter varierande på ögonbrynen.

dog5

Vi tror att vi kan läsa av en hund med svansen, men dess ansiktsuttryck är ett sätt mer kraftfull indikator.

I en nyligen genomförd studie i Japan, har hundar introducerades till sin ägare, en främling, en hund leksak, och ett objekt som de inte gillar.

När de såg deras ägare, lyfte hundarna omedelbart ögonbrynen (särskilt deras vänstra), och när de såg en främling det fanns en hel del mindre ansiktsrörelser, med undantag för förflyttning av den högra ögonbrynet.

Men när de såg ett objekt de visste och hade bundna med hundarna lutades sin vänstra öra tillbaka. Men om det var ett objekt som de inte gillar, lutades sin högra öra. Enligt studien, tyder detta hunden är mer reserverad när de utövar någon de inte känner eller något de ogillar.

6. Din hund tittar lugnt på dig när du lämnar hemmet.

dog6

Vissa tror att om hunden där hemma får panik när man lämnar dem ensamma, skulle det vara ett tecken på kärlek.

Det är inte nödvändigtvis sant, enligt Gregory Berns.

Om din hund får panik när du lämnar hemmet, är det mer av ett tecken på att de har separationsångest än att de älskar dig.

Om en hund går in i hans låda eller acceptera dig lämna, det vill säga de är lugn när du lämnar, betyder det att din hund älskar och litar på dig och är säker på att du kommer tillbaka.

7. Din hund blir helt galen av glädje när du kommer tillbaka.

dog7

Vi alla känner speciella när vi kommer hem och vi möts av vår hund med svansen viftande, en favoritleksaken i munnen, och han hoppar överallt som en galen känguru.

Och det är en bra sak som vi gillar, eftersom det är en mycket speciell sätt en hund visar sin kärlek till dig - och det är kärlek i dess renaste form.

8. Din hund sover gärna i ditt rum (och helst din säng).

dog8

Ett annat sätt att ta reda på om din hund älskar dig är att observera där han gillar att sova.

Det är en del av en stor kontrovers, men om din hund vill sova i din säng - även om du inte tillåter det - han definitivt älskar dig.

Enligt Gregory Berns, om en hund vill att sova på din säng, det är en bra test på hans lojalitet eftersom han inte vill skiljas från packningen.

9. Din hund ger dig sin favoritleksak

dog9

Om din valp ger dig hans favorit, mest eftertraktade leksak, betyder inte bara att din hund vill leka.

Trots att vilja leka med dig är ett tecken på kärlek i sig, när din hund ger dig hans favorit boll, kan det också innebära att han tänker på dig som sin flockledare.

På grund av detta, vill han tillfredsställa dig genom att erbjuda dig hans finaste ägodel, oavsett om det är en pipleksak eller slitna frisbee. Han tror att du kommer att gilla det lika mycket som han gör, och som de säger: "sharing is caring!"

10. Din hund njuter av din kärlek.

dog10

Älskar du din hund? Enligt Gregory Burns, kan hundar faktiskt medfött känna om du gör det.

Så om du inte älskar dem, får du ingenting i gengäld.

Hur brukar din kära hund visa någon av dessa tecken? Är det något som dina vänner/familj känner igen? Vänligen DELA om du tror hundar verkligen är människans bästa vän!

Dela på Facebook