Grannens labrador biter 5-åring blodig – då hoppar familjens pitbull över staketet för att rädda henne

Pitbulls är allmänt fruktade för sitt aggressiva beteende. Vissa tror att alla pitbull raser är i sig aggressiva och farliga.

Andra känner starkt att en pitbulls miljö och specifika ägare spelar mycket större roller i hundens personlighet och beteende än enbart genetik. Även om diskussionen om pitbulls ofta kan leda till starka känslor och åsikter, finns det ingen tvekan om att pitbullen i den här historien var en hjälte.

Femåriga Remayah Hernandez var ute och cyklade med sin syster. Hon fick syn på grannes labrador, som heter Tank. Hon närmade sig hunden för att klappa honom. Sedan attackerade han igen, och bet henne i ansiktet.

Remayah rop på hjälp fick inte bara uppmärksamhet av sin mamma, men även familjens hund. Familjens pitbull, Trigger, hörde flickans tjut. Han var ute i familjens trädgård och trotsade allt han fått lära sig ända sen han var valp. Han hoppade över staketet för att komma till hennes undsättning. Trigger attackerade och skadade Tank.


Polisens djuravdelning tog hand om Tank och tvingades avliva honom. Remayah fick åka ambulans till sjukhuset där hon blev behandlad för sina skador. 

Familjen hade sparat pengar för att ta en speciell resa till Disney World. Men kostnaderna till plastikoperationer som lilla dottern krävde för att behandla henne efter attacken innebar att pengarna istället skulle användas för sjukvårdskostnader.

En GoFundMe sida skapades för att hjälpa samla in pengar så att Remayah skulle få åka till Disney World ändå – och det fick hon! Det efter att 8 000 kronor samlats in på nolltid.

Även om attacken skrämde den lilla flickan, var hon tacksam att ha vem hon har kallat sin ”superhjälte” vid hennes sida när hon verkligen behövde hjälp. 

Titta på videon nedan och dela för att uppmärksamma alla hundägare på att hålla koll på sina fyrbenta vänner!


Dela på Facebook