Grannskapet går samman för att hjälpa cancersjuk bonde som riskerar att förlora hela sin skörd

Carl Bates arbetar vanligtvis som bonde i Galva, Illinois, men förra säsongen blev det svårt att tjäna in sitt leverbröd. Han diagnosticerades med en elakartad cancerform, därför blev han och hans familj oroliga att de inte skulle kunna skörda sina åkrar.

Detta skulle innebär en stor ekonomisk förlust.

De vädjade till andra bönder i området att hjälpa dem, men de förväntade sig inte att få det gensvar de fick. De trodde att någon enstaka bonde skulle bistå dem med skörden, men istället dök ett helt team av bönder upp på tröskeln.

”Eftersom det här är en liten stad, snackades det och ordet spreds”, sa Carls kusin till Today.

bo1

Det visade sig att de inte hade någonting att oroa sig över. Inte bara en bonde, utan ett 40-tal dök upp för att hjälpa cancersjuka Carl och hans familj. Då lokala företag sponsrade bönderna kunde mat och utrustning till volontärer betalas. 

Trots att han gick på tung medicinering valde han att sitta med i en av traktorerna medan de skördade hans åkrar. Det som skulle tagit en vecka om Carl hade gjort det själv tog bara tio timmar, därför har händelsen kallats "Den mest häpnadsväckande skörden" av Buzz60.

– En av sakerna vi lagt märke till är hur fantastiskt det är att se människor hjälpa varandra för förändring, i kontrast till alla dåliga nyheter där ute, säger Carl till Today. 

bo2

Carl forsätter att kämpa mot sin cancer och är otroligt tacksam för de som lade sin tid för att komma ut och hjälpa Bates familj genom dessa utmanade tider.

Videon nedan visar hur grannarna hjälpte familjen Bates:


Dela på Facebook