Grattis ''Pippi'' Nilsson på 57-års dagen - Här berättar hon sin historia!

När Inger Nilsson var 8 år så provspelade hon för Astrid Lindgrens karaktär Pippi Långstrump. Hon var självklar för rollen och fick den direkt.  Idag nästan 50 år senare fyller Inger 57 år och kan se tillbaka på rollen som förändrade hennes liv.

Det hela startade som en serie och efter att de såg hur populär serien blev släpptes också 4 långfilmer. Några år senare efter Pippifilmerna så fortsatte Inger att satsa på en karriär som skådespelare samtidigt som hon utbildade sig till sekreterare. Men trots otaliga roller på flera olika teatrar och andra filmer blev Inger alltid förknippad med Pippi.

1

Trots att hon många gånger pratat om hur tufft det varit att vara barnstjärna och förknippas med en karaktär så starkt, är hon tacksam över all kärlek hon fått från människor och barn över hela världen.

– Jag blir alltid igenkänd. I Tyskland och norra i Europa kan beundrare stå över tio timmar i regn för att få skymten av mig. Jag får också brev. Jag har kartonger med brev hemma, sa hon i en intervju med Expressen 2013.

Vi kan inte mer än ge Inger ett stort grattis på 57-årsdagen och tacka för alla härliga stunder du har givit oss!

Dela på Facebook