Gravida kvinnan blir slagen av sin man. Vad främlingen gör för henne är fantastiskt

Så här berättar kvinnan i kassakön vid den lokala mataffären om vad som hände.

(Jag står i kön och klockan är runt midnatt. Framför mig är en gravid tjej, omkring 20 år gammal. Hon är klädd i pyjamas och man ser tydligt att hon inte mår så bra. (Hon har också en blåtira, vilket är lite oroande för mig)

Kassören: ”Hitta du allt du behövde??”

Gravida tjejen: ”Ja, tack. Kan du bara kolla om mitt kort funkar innan du scannar samtliga varor?”

Kassören: ”Nej, tyvärr. Jag skulle kunna ta varje vara för sig och se om ditt kort går igenom. Om du inte har något emot att låta de tre personer som står bakom dig gå före, så kan vi ta det efteråt och se om ditt kort fungerar”.

Gravid tjejen: ”Nej, nej.. Kan du inte bara testa och scanna allt på en gång? Jag hoppas jag har pengar kvar”.

(Kassören blippar in allt och den gravida tjejen drar sitt kort. Inget saldo på kontot.)

Kassören: ”Har du något annat du kan betala med?”

Gravida tjejen: ”Nej”, säger hon och börjar gråta. ”Han måste ha redan ha spärrat mitt kort”.

Kassören: ”Spärrat kortet?”

Gravida tjejen: ”Min ex-pojkvän sparkade mig ut ikväll. Han kom hem och sa att vårt barn omöjligen kunde vara hans. Han slog mig och kastade ut mig. Han måste ha ringt och spärrat vårt kort. Jag vet inte vad jag ska göra nu.”

(En av kunderna i kön bakom mig kommer fram)

Kunden bakom mig: ”Ursäkta tjejen, men du kan lägga dina varor i min korg i stället”.

(Jag flyttar mig ur vägen så att kunden bakom kan komma fram med sin varukorg. Han har säkert mat för cirka 2000 kronor i vagnen och den gravida tjejen har saker för runt 1000 kronor.)

Kassören: ”Okej, då gör vi så”.

Gravida tjejen: ”Nej, nej, jag kan inte gå med på det.”

Kunden bakom mig: ”Älskade vän, du behöver inte be om ursäkt. Min mamma sparkades ut av min pappa för att han trodde att min mamma var otrogen. Hon tog två jobb för att ge oss ett tak över huvudet. Jag tänker inte låta någon idiot kasta ut sin flickvän och låta henne leva på gatan bara för att han har dålig självkänsla och kasst självförtroende”.

Gravida tjejen: ”Jag kan inte ta emot det. Det är för mycket. Jag har inget jobb, jag kommer inte kunna betala tillbaka”.

Kunden bakom mig: ”Ta mitt visitkort. Jag har sett dig här förut i affären. Du är alltid väldigt trevlig mot de anställda och folk i allmänhet. Jag behöver en receptionist till ett lägenhetskomplex som jag äger. Kom dit morgon så pratar vi om framtiden. Min anställda får dessutom rabatt om de bor där”.

(Under tiden har kassören scannat in alla matvaror och packat ned i kassar)

Kassören: ”Det blir 3 900 kronor totalt, tack”.

(Kunden bakom mig skjuter fram sin vagn och drar sitt kort, slår in pinkoden och kramar om den gravida kvinnan)

Kunden bakom mig: ”Det kommer ordna sig till det bättre. Kom förbi imorgon; Jag menar allvar”.

(”Till mannen i kön, var du än är … Du har fått mig att tro på mänskligheten igen. Tack! Och till den gravida tjejen: Var du än är så hoppas jag att du och ditt barn får ett bra liv och du hittar någon att som tar hand om er båda och älskar dig, så som du förtjänar. Jag hoppas att du fick det där jobbet, men att döma av er konversationen så jag är säker på att det gick vägen!)

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde, klicka gilla-knappen nedan.

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook