Annons

Gravvandalen åtalad - men 11-åriga Ebbas grav fortsätter skändas

Annons

11-åriga Ebba Åkerlund dödades av terroristen Rakhmat Akilov i dådet på Drottninggatan i Stockholm förra året.

Hon är begravd vid Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm, men hennes grav har vandaliserats upprepade gånger under det senare året.

En 59-årig man står åtalad för att ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav. Men i väntan på rättegången går mannen fri, och vandaliseringen har fortsatt, skriver lokala nyhetssajten Mitti.

Den 7 april 2017 skakades Sverige av ett blodigt terrordåd på Drottninggatan i Stockholm.

Livstidsdömde terroristen Rakhmat Akilov kapar en lastbil för att sedan, i hög fart, köra på människor längs Drottninggatan i Stockholm, och kraschar in i Åhléns City.

Skändat Ebbas grav

11-åriga Ebba Åkerlund föll offer för terroristens illdåd. Hon vilar vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

Sen dess har vi nåtts av rapporter att Ebbas grav skändats – vid flera tillfällen har pappa Stefan anmält händelserna till polisen, och flertalet gånger även skrivit om vandaliseringen av dotterns grav, på Facebook.

– Jag tog honom personligen på bar gärning när han står och häller stearin på Ebbas föremål, polisen släpper honom efter 1 timme i förvar, ”bra jobbat”. Det var vad mina nattliga besök på gravplatsen var värd, har Ebbas pappa tidigare skrivit i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.


Tidigare utvisningsdömd

Handlingar som Metro tagit del av gör gällande att den misstänkta gärningsmannen som vandaliserat Ebba Åkerlunds grav tidigare blivit dömd för ett antal stölder som skett under 2014. Tingsrätten dömde mannen till fängelse och utvisning.

Men domen överklagades och hovrätten hävde utvisningsbeslutet.

Misstänkt man åtalas i mars 2019

Sedan november står nu den 59-åriga mannen åtalad för att ha skändat Ebbas grav, skriver Mitti, Mannen är misstänkt för två fall av brott mot griftefriden, som kan ge böter eller fängelse upp till två år.

Ebbas pappa uppger dock att skadegörelsen har fortsatt – både vid Ebbas grav och vid ytterligare en – och han tror att det är samma man som fortsatt med detta.

”Det är samma intervall – i snitt tre nätter i veckan”, skriver Ebbas pappa i ett mejl till Mitti.

Nu har även min älskade dotter fått en egen Julgran

Posted by Stefan Ebbas Pappa on Monday, December 3, 2018

Alla våra tankar går till Ebbas familj. Vila i frid.

Annons