Annons

Greta Thunbergs vädjan till svenska folket – efter elaka ryktena: ''Snälla hjälp mig att få ut detta''

Annons

16-åriga Greta Thunberg har blivit uppmärksammad för sitt klimatinitiativ och för att ha startat en världsomfattande rörelse där ungdomar skolstrejkar för klimatet. Men med kändisskap kommer en hel del nackdelar. 

Men tyvärr har en hel del falska rykten börjat spridas om 16-åringen. Därför går hon nu ut med en vädjan till svenska folket, för att ta död på dessa rykten.

”Många människor älskar att sprida rykten om att jag har ”folk bakom mig”, eller att jag får ”betalt”, eller blir ”utnyttjad” för att göra det jag gör. Men det finns ingen ”bakom” mig förutom jag själv. Mina föräldrar var så långt ifrån klimataktivister som man kan komma, innan jag informerade dem om situationen.”, skriver Greta i sin vädjan på Facebook.

En av Gretas absolut största styrkor är att hon inte bryr sig om vad folk tycker, då hennes enda mål är att få folk att engagera sig i klimatfrågorna. Men efter en tid av en hel del falska rykten har nu både hon hennes familj fått nog.

”Den tanken är helt absurd”

”Jag har inte träffat en enda klimataktivist som kämpar för klimatet för pengars skull. Den tanken är helt absurd”, fyller Greta i.

Hon berättar även hur det hela startade i sitt inlägg som du kan läsa i sin helhet här.


Gretas uppmaning: ”Snälla hjälp mig”

Sedan lägger hon slutligen till: ”Snälla hjälp mig att kommunicera detta till alla vuxna som ljuger om mig och min familj, så att jag kan fokusera på skolan istället”.

Dela gärna för att hjälpa 16-åriga Greta få ut detta viktiga budskap.

Annons