Annons

Gustav Fridolin slutar - här lämnar Miljöpartiets språkrör beskedet

Annons

Gustav Fridolin, 35, avgår som språkrör för Miljöpartiet nästa år, i samband partiets kongress. Det meddelar han på sin Instagram och Aftonbladet debatt.

Gustav Fridolin har varit MP:s språkrör sedan 2011. Inledningsvis ihop med Åsa Romson som fick avgå 2016, men nu tillsammans med Isabella Lövin. Nu kommer han inte ställa upp för omval till nästa år.

– Men i maj kommer jag lämna över till ett nytt språkrör. Det meddelade jag Miljöpartiets valberedning redan i vintras och idag skriver jag lite om detta och varför jag tror engagemang är så viktigt, skriver han och fortsätter:

– När jag lämnar rikspolitiken kommer jag få lite mer tid att vara den pappa och man jag vill. Jag längtar efter att börja undervisa igen.

Aftonbladets debattsidor beskriver han sin tid på posten som MP-språkrör:

”Jag har fått leda partiet i två av våra bästa valresultat, och ett av våra sämre. Tagit Miljöpartiet in i regering, vi har uträttat mer än kanske någon gång tidigare i vår historia, och landat på fötterna. Det har inte alltid varit enkelt. Det hade varit lättare att ge upp. Jag vet en del som hade blivit glada då.”

Vad tycker du om detta?