Gymnasten ställer sig på mattan, men när musiken startar.. Ingen hade förväntat sig detta!

Gymnasten Sophina DeJesus går sitt sista år på det amerikanska universitetet UCLA och hon hade ett mål hon verkligen ville nå sitt sista år - att vara en av de startande lagmedlemmarna i fristående. Ett år senare nådde hon inte bara målet, hon tog också hela internet med storm

Fristående är ett tävlingsmoment inom gymnastiken som på individuell nivå utförts på en kvadratisk matta, Rutinen den tävlande ska utföra brukar oftast innehålla volter och andra gymnastiska moment. Den här tävlingen så ville Sophina göra något annorlunda en den vanliga rutinen. "Jag ville avsluta sista året med en smäll", säger hon till New York Times. Och vilken smäll det var.

Hon ställer sig som vanligt upp på mattan, men när musiken startar inser vi att detta inte kommer att bli något vanligt framträdande. Ur högtalarna strömmar hiphop-musik, och mellan sina volter väljer DeJesus att inkludera hiphop-inspirerade danssteg. Publikens jubel når nya höjder, och det är tydligt att hennes chansning var ett vinnande kort.

Även domarna älskade Sophinas framträdande, och gav henne 9.925 poäng av 10 möjliga. Det innebar att UCLA slog rivalen Utah med bara 0.025 poäng. Den segern kan de tacka DeJesus för.

Istället för att försöka beskriva henne häftiga uppträdande så kan ni ta en titt på videon nedanför! Man fattar direkt varför videon sprider sig som löpeld och har fått över 10 miljoner visningar på bara några dagar!


Dela på Facebook