Han åkte för att leka med kompisar - då hällde de bensin över honom och tände på

En 10-årig pojke med särskilda behov kämpar Kayden Culp för sitt liv på ett sjukhus i Texas efter att jämnåriga hällt bensin över honom och tänt på, skriver Washington Post.

Den tioårige pojken läspar och har nedsatt hörsel. Därför blev han jätteglad när tre andra pojkar helt plötsligt ville umgås. Men ”kompisarna” hade helt andra planer – och ska enligt uppgifter ha tänt eld på Kayden.

Förra söndagen hoppade tioåriga Kayden Culp från centrala Texas på sin cykel och tog sig till en ödetomt för att leka med sina tre kompisar.

Det var i alla vad Kayden trodde, hans tre klassramtar hade andra avsikter. De hade med avsikt hällt bensin över Kayden i ett öde hus i amerikanska Kerrville och sedan tänt på.

För inte långt efter det att pojken cyklat iväg fick familjen veta att det brann i Kerrville, platsen dit Kayden cyklat.

– Vi förstod inte att det var Kayden som brann, säger pojkens moster Tanya Kasper till Washington Post.

När de första kom till plats hittade de Kayden svårt brännskadad. Han fördes omedelbart till sjukhuset via helikopter och ska enligt anhöriga ha fått ur sig att en annan pojke ”gjorde detta mot mig – han satte eld på mig”. Detta skriver Washington Post.

eld1

På väg till sjukhuset kunde Kayden namnge gärningsmännen. En av de misstänkta pojkarna blev snabbt gripen och dömd - men polisen har nu börjat spekulera i om det hela kan ha varit en olycka och att Kayden skulle ha kommit för nära en redan existerande brand i ödehuset.

– Det här var ingen olycka, skriver Kaydens mamma Tristyn Hatchett på Facebook. Polisen måste gripa de två pojkar som var inblandade i ett mordförsök på min tioåriga son Kayden Culp.

För att hjälpa till att betala sjukhusräkningarna startade Tristyn två insamlingar som båda gått långt över alla förhoppningar. Målet var att samla in 15 000 dollar, cirka 130 000 kronor, men på bara några dagar har familjen fått in 273 895 dollar via insamlingssidorna GoFundMe och YouCaring – något som motsvarar närmare 2,4 miljoner kronor.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:


Dela på Facebook