Han är förkrossad när den hemlösa kvinnan erkänner vad hennes matpengar går till att köpa varje dag

Affärsmannen började att äta varje dag med en hemlös kvinna nära hans kontor. Ingenting kunde ha förberett honom för vad hon erkände en dag under frukosten.

Greg Smith arbetar i staden Orlando i Florida, USA. Han är en affärsman och bär oftast en kostym.

Därför är han van till att hemlösa och tiggare ber honom om pengar - förmodligen för han ser ut som han har en del.

Han blev av samma orsak något förvånad när en ny kvinna dök upp på hans väg till jobbet. Amy Joe var annorlunda. Hon bad aldrig om pengar. Hon bara log och sa: - God morgon sir, ha en fin dag!

En dag bestämde han sig för att bjuda in den vänliga kvinna på frukost. De pratade och Amy Joe berättade för honom lite om sitt liv. De började att äta lunch tillsammans varje tisdag. Och en dag droppade Amy Joe "bomben"

amyjoe

”Det här är Amy Joe. Varje tisdag de senaste veckorna har vi träffats vid samma gathörn där hon sitter. Inte en enda gång har hon bett mig om pengar, hon ler alltid och säger: ”God morgon sir, ha en fin dag!”

”Jag bär alltid kostym på jobbet och stoppas ofta på gatan av personer som frågar mig om pengar. Amy Joe har alltid bara varit väldigt trevlig och på grund av hennes härliga personlighet blev vi vänner och äter lunch tillsammans varje tisdag.”

”Vi spenderar ungefär en timme tillsammans och jag lär mig så mycket av den positiva människan. Förra veckan berättade hon dock något som gjorde mig förvånad. Hon kan inte läsa.”

”Amy Joe varken röker, dricker eller använder droger. Hon har helt enkelt inte haft någon i sitt liv som lärt henne att läsa. Hon berättade för mig hur svårt det är att hitta ett jobb när man inte kan läsa. Alla pengar hon lyckas samla ihop använder hon till att låna böcker för att lära sig att läsa. Hon prioriterar det framför mat. Det chockade mig totalt!”

”Bara tanken på att lägga pengar på böcker i stället för mat fick mig att inse hur lyckligt lottad jag är som har en underbar familj som alltid stöttat mig i allt jag valt att göra. Amy Joe har ingen.”

”Från och med nu äter vi två inte bara lunch ihop, jag lär henne också att läsa. Varje vecka tar jag med en bok som vi läser tillsammans under lunchen och som hon sedan tränar att läsa i under resten av veckan.”

”Jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om Amy Joe eller hylla mig för att jag gör något för de som inte har det lika gott ställt som mig. Jag skriver det här för att det kanske kan inspirera andra att hjälpa en annan människa.”

”Det finns många som Amy Joe där ute och andra som behöver hjälp som inte är hungriga och hemlösa. Det kan vara någon i din familj eller bland dina vänner. Att hjälpa kan ibland innebära att bara säga hej och le mot någon. Jag är privilegierad som tjänar nog mycket pengar att jag kan hjälpa Amy Joe och det kommer jag att fortsätta med.”

”Du vet aldrig vad du kan göra för någon förrän du har försökt. Vem är din Amy Joe?!"

Vilken inspirerande historia som berättar om något om det vackraste vi kan göra för varandra. Att hjälpa kan vara helt gratis men innebära otroligt mycket för någon annan!

Dela på Facebook