Han besöker ett övergivet sjukhus och hör gråt på tredje våningen - det han upptäcker innanför väggen chockar alla.

En fotograf besökte ett övergivet sjukhus för att ta bilder på byggnaden. Han hade inte räknat med att dagen skulle sluta som den gjorde.

Den amerikanska fotografen Joshua Gold trodde att han var helt ensam på det gamla sjukhuset tills han plötsligt hörde något som grät.

- Medan jag fotograferade på den övergivna Leonard Hospital, hörde jag något gråta på tredje våningen, säger han på Youtube.

Så här såg det ut inne i det övergivna sjukhuset.

sjs1

En miljö som verkligen inga djur bör vistas i.

sjs2

Gold följde ljudet och upptäckte snart att en kattunge var fast bakom väggarna, det var dock svårt för honom att lokalisera den exakta platsen.

- Först trodde jag att det var några ledningar. Jag hämtade verktygen från min bil och staplade några stolor så jag kunde nå upp till rören, och sedan använde jag min telefon för att försöka se in.

Men fotografen behövde komma högre upp, och han hade inte tänkt sig att lämna katten, även om det började bli sent. Han rusade istället till den närmaste butiken för att köpa en stege.

- Så fort jag stod på stegen kunde jag se över väggen, och där var han!

sjs3

sjs4

Han såg en liten kattunge som var inte mer än 4 veckor gammal, och gjorde snabbt ett hål i väggen för att komma till den.

- Han var för liten för att lämna, så jag tog hem honom.

Han döpte honom till Leonard, namnet efter sjukhuset.

sjs5

Se videon från räddningsaktionen nedan:


Dela på Facebook