Han blev mobbad för sina tänder, och familjen hade inte råd med tandvård. Då hände DETTA!

Att vara ett barn kan vara svårt ibland. Känslor, hormoner, vänner - och värst av allt; mobbning.

För fem år sedan, blev Evan Hill från Nya Zeeland mobbad dagligen. Han hade stora framtänder , och mobbningen pågick i flera år. Han kallades ”kanin” och så småningom blev det så dåligt att den 12-åriga pojken inte ville gå ut för att leka. Som om inte det vore hjärtskärande nog för mamman att se sin son lida hade dessutom inte föräldrarna råd med ordentlig tandvård.

Familjen hade ekomiska problem och kontaktade därför lokala medier. Efter att deras berättelse spreds i både lokala och nationella medier, började pengar att strömma in. Historien om "kaninpojken" som blev mobbad, träffade en nerv bland befolkningen, och inte långt efter historien blev känd, hade det samlats tillräckligt med pengar.

Under de kommande fem åren fram till idag, jobbade Dr. Ronald Sluiter med pojken. Han säger att Evans fall är det värsta han har sett, men efter många behandlingar och regleringar, blev förändringen otrolig! 

Eftersom det samlades mer än 800 000 kronor hade familjen kvar pengar efter Evans behandling. Pengarna har gått till en fond för att hjälpa andra barn som inte har råd till tandläkarbesök. Även om familjen kunde tagit pengarna till sig själva, valde de att hjälpa andra.

Här är en video med alla förändringar.


Dela på Facebook