Han blir förvirrad när han ser sin fru ligga bredvid dottern i spjälsängen. Då får han veta den hjärtskärande orsaken..

Paret Dayna och Matt bor i Michigan med sin efterlängtade dotter Luella, som föddes 2015. Matt la ut en bild på sin fru och barn på Facebook för ett tag sedan men hade aldrig kunnat ana vilken reaktion den skulle få.

Bilden visar Dayna, när hon ligger nära Luella i hennes spjälsängsäng för att trösta henne när hon grät.

spjel1

”Min man kom hem till den här synen och jag väljer att lägga ut den för att den visar verkligen innehållet av mitt hjärta”, skriver Dayna. ”Där låg jag mitt i den ansträngande och kärleksfulla bubblan som föräldraskap är, och gjorde mitt bästa för att hålla ett löfte som jag gett min dotter.”

spjel2

Första gången jag och Matt lämnade våran dotter med en barnvakt var det för att gå på ett bönemöte. Väl där berättade missionären som höll i det en historia som fastnade i mig och aldrig släppt mig.

Han hade besökt ett barnhem i Uganda. Där fanns över 100 spjälsängar med bebisar och det som slog honom direkt han kom in var tystnaden. Inget av de små barnen gav ifrån sig något ljud.

Missionären vände sig till personalen och frågade varför det var så tyst och dennes svar var så chockartat och oväntat.  Det var det som fick Dayna att klättra ner i sin dotters spjälsäng den dagen.

Kvinnan tittade på missionären och sa: ”Efter ungefär en vecka av otaliga timmars högljudd gråt, slutar de till slut. Då har de insett att ingen kommer för att trösta dem.”

De slutar helt enkelt gråta när de förstår att det är lönlöst eftersom ingen finns där för dem.

spjel3

”Jag gick sönder, hjärtat gick i tusen bitar när jag hörde hans historia”, skriver Dayna vidare. ”När vi kom hem den kvällen och jag äntligen hade Luellas lilla huvud nära mitt gav jag henne ett löfte. Jag ska trösta henne och komma till henne när jag hör hennes missnöjda läten i babymonitorn.”

spel4

”När hon gör sig illa, när hon får sitt hjärta krossat, ska vi vara där för henne. Vi ska ge henne kramar och lära henne att ta egna beslut. Vi ska leda vägen genom tårar och frustration och visa henne att det är okej att gråta och att känna.”

”Vi ska alltid vara hennes säkerhet, vi ska alltid finnas där för henne.”

Alla barn har rätt till någon som hör dem, ser dem och tröstar dem.

Dela mammans viktiga budskap med alla du känner!

Dela på Facebook