Han ger solrosen till en gråtande kvinna – svaret får honom att tappa andan

När Danny Wakefield, från Seattle, USA, lämnade sitt hem för några dagar sedan hade han ingen aning om att han skulle förändras för alltid.

Detta Wakefield hade köpt en solros som han tänkte ge till någon han gillar,  i stället för att låta blomman dö ensam, skulle han ge det till främling som en liten och enkel handling av vänlighet .

Han hade dock ingen aning om att den gärningen skulle förändra allt.

dan

Så här skriver han på Facebook:

”I går kväll köpte jag en solros som jag tänkte lämna på vindrutan på en bil som tillhör en person jag gillar. Men efter att ha tänkt lite mer bestämde jag mig för att inte göra det, eftersom vi bara hade gått på dejt tidigare. Man vill inte verka för på, eller hur?

Hur som helst, så tog jag med mig solrosen hemifrån i morse med intentionen att ge den till en främling på väg till jobbet, så att den inte dog ensam. Det som hände då har förändrat saker på ett sätt jag har svårt att beskriva.”

cosk

”När jag satt och drack mitt morgonkaffe på ett café (vilket jag annars brukar beställa och ta med), såg jag en kvinna som läste något med tårar i ansiktet.

Det var som om det fanns en magnet i solrosen som drogs till henne, för jag visste där och då att hon var personen som skulle få den. Hon var personen jag var menad att ge den till.”

dan2

”När jag kom fram till hennes bord sa jag, ‘Ursäkta mig, jag har en solros som jag hade tänkt att ge till en speciell person, och det blev inte riktigt som jag hade tänkt, men jag känner att du också är speciell, så jag vill att du ska få den.’

Innan jag ens kunde ge henne solrosen flög hon upp ur stolen och omfamnade mig med tacksamhet, som om jag vore någon hon en gång älskat, men förlorat. Det är vad hon sa efteråt som jag fortfarande försöker förstå.

dan3

”Hon grät för att hennes fästman hade dött en vecka innan, bara månader innan de skulle gifta sig. På deras första dejt gav han henne en solros, och sedan dess gav han henne alltid solrosor i stället för rosor, eftersom hon var hans solsken.

I dag, genom mig, kunde han ännu en gång visa att hon alltid kommer att vara hans solsken, och att vi människor bär på ett budskap inom oss som inte går att förklara.”

eow

”Jag är omtumlad och omskakad. Man vet aldrig hur mycket en lite gest som att ge någon en blomma för 50 kronor kan förändra deras liv, och även ditt. Livet handlar om att ge och att hjälpa andra. Jag utmanar er alla att hitta ett sätt att ljusa upp någons dag i dag – du vet aldrig hur mycket det faktiskt kan påverka.

Känn er fria att dela detta, och lite extra kärlek.”

eow2

Sedan Danny publicerade sin historia på Facebook har över 200 000 människor gillat den och nästan 90 000 spridit vidare hans budskap om att ge till varandra. Gör det du också om du blev berörd av hans berättelse.

Dela på Facebook