Han gjorde allt för henne i 60 år. Men hans sista ord… Deras kärlek får mitt hjärta att gå i bitar.

Det här historien gick rakt in i mitt hjärta! Floreen och Ed Hale från New York är ett bevis på att det finns livslång kärlek. De tillbringade 60 år tillsammans och inte ens svår sjukdom kunde skilja dem åt.

Det var år 1952 när Florea och Ed träffade under en danskväll, och det var kärlek vid första ögonkastet. Ed visste redan då att det var Florea eller ingen alls.

ed1

När Ed ville fria till Floreen vägrade först hennes föräldrar att gå med på det. Floreen kämpade fortfarande med skadorna efter en tidigare bilolycka, vilket gjorde att hon hade svårt att klara hemmet och vardagen. Föräldrarna var rädda att hon skulle bli en börda. Men det var inget problem för Ed, han ville gifta sig – även om det innebar att han skulle behöva ta hand om henne varje dag.

Han friade och de beslutade sig för att leva resten av sina liv tillsammans.

ed2

Ed gick och handlade och lagade mat för sin fru varje dag, och han kom med fika till henne och hennes kollegor när hon arbetade som telefonist.

De fick också två barn tillsammans.

ed3

När Ed var 80 år började han få problem med njurarna. Han led också av diabetes och hjärtinfarkt. Trots detta fortsatte han att ta hand om sin hustru, och hans dotter tror att han förblev vid liv bara för sin hustrus skull.

Men vid 83 års ålder hamnade han tillslut på sjukhus på grund av njursvikt. Bara dagar senare drabbades Floreen av en hjärtattack och fördes till en annat sjukhus, långt ifrån Ed.

ed4

Ed var för svag för att transport, men insisterade på att få vara nära sin hustru. Båda sjukhusen samarbetade och slutligen kommit överens om att flytta honom via ambulans. De båda fick nu ligga på samma sjukhus, i sängarna bredvid varandra.

ed5

Sängarna sköts ihop så att de kunde hålla hand. Men Floreen var svag och dog kort därefter, fortfarande med Eds hand i sin.

ed6

Hans sista ord var: ”Om du går, går jag med dig”, och så blev det också. Dagen efter dog även Ed.

ed7

De begravdes tillsammans med en gemensam begravning och familjen berättar att de fann tröst i att de två fick tillbringa sina sista timmar i livet sida vid sida

Denna anmärkningsvärda historia var för gripande att inte dela vidare. Dela den med dina vänner som ett exempel på att romantiken fortfarande existerar.

Dela på Facebook