Han låg i koma i 12 år. Det han berättade för sin mamma när han vaknade är OFATTBART!

Att tänka på vad som händer efter döden kan kännas skrämmande, och det är just därför vi uppskattar historier som får oss att tänka på vad vi faktiskt vill göra med vår tid här på jorden.

I fall där patienter hamnar i koma eller ges livsuppehållande behandling under flera års tid kan det vara lätt för människor i omgivningen att tappa hoppet. Det är precis vad som hände 12-åriga Martin Pistorius från Sydafrika när han plötsligt blev sjuk, diagnostiserades med en degenerativ sjukdom och kort därefter hamnade i ett vegetativt tillstånd.

Åtminstone var det vad människorna i hans omgivning trodde. Under 12 års tid var Martin en fånge i sin egen kropp. Han tror att han blev medveten när han var omkring 14-15 år, men omvärlden trodde fortfarande att han låg i koma.

I detta reportage får vi reda på hur livet var för Martin som fånge i sitt egen huvud i över ett decennium, och vad han berättade för sin familj när han slutligen fick kraft nog att kommunicera med omvärlden.

Glöm inte att dela detta med dina vänner så att vi sprider uppmärksamhet kring Martins fall och hans budskap till omvärlden!


Dela på Facebook