Han postade den här bilden på Facebook, och det kan ha räddat dotterns liv - tack vare en observant läkare!

När den här pappan tog en bild med sin dotter, hade han ingen aning om att hennes liv var i ara och att just den här bilden sannolikt räddade henne.

Pappan postade bilden på sociala medier och bilden fick stor uppmärksamhet. Tusentals människor tyckte bilden var söt och kommenterade roliga kommentarer som "Hon kommer att vara en rebell och gifta sig med en fattig man utan tatueringar." Men det fanns en kommentar från en barnläkare, som fick pappans uppmärksamhet. 

"Är ögonen lite gula? Det ser ut så för mig, men det är svårt att säga, för hela bilden är lite gul. Det är förmodligen ingenting, men det kan vara ett symptom på gulsot. Om hennes hud och ögon faktiskt ser lite gula ut, så kanske du borde kolla upp det. Jag är paranoid barnläkare, därav min oro."

Pappan lyssande på den oro som främlingen hade och tog sin dotter till läkaren. Där blev det bekräftat att hans oro var rätt: den lilla flickan hade gulsot, eller så kallad ikterus och därför hade denna uppmärksamma barnläkaren förmodligen räddat hennes liv genom att kommentera på bilden.

De flesta barn med gulsot diagnostiseras snabbt eftersom de är antingen gula eller väldigt röda i huden. Om allvarlig gulsot inte upptäcks, kan tillståndet leda till en form av hjärnskada. Över 100.000 i världen dör varje år.

Fantastiskt att denna läkare var uppmärksam och att pappan reagerade omedelbart! 

Dela på Facebook