Han samlar på gamla bitar av drivved, men titta när han placerar dem tillsammans..

Jag älskar folk som kan ta material som många skulle anse vara skräp och omvandla dem till vackra konstverk. Skulptören Jason Waldron samlar drivved och återvunnen metall för att göra skulpturer som kommer till liv.

Han hittar sin material runt hans hem i centrala Oregon, USA, gammal trä och metall i vildmarken eller i soptippen.

Med de återvunna materialen skapar han djur, såsom hästar och fåglar, som är dynamiska och spännande att titta på. De kan vara tillverkade av gamla föremål som har kastas.

Jason skapar dessa häpnadsväckande verklighetstrogna skulpturer av pussla ihop skrot trä och metall som han finner i soptippen, återvinningscentraler och ute i vildmarken.

Han älskar att leta efter material med sin fru och hund, och beskriver sig själv som "en stor barn" när han letar genom skogar och skrothögar.

Han har alltid älskat både konst och natur, men han fann hans riktiga konstnärliga själv när han såg hur andra gjorde det av en slump.

Han började att snida, och han säger: "Jag älskade det så mycket, att jag sa upp mig från jobbet dagen därpå."

De träslag han använder för varje skulptur har sin egen unika personlighet, och berättar en historia om landskapet de kom ifrån.

Jasons arbete visar att även om något verkar gammalt och slitet, kan man titta på det lite annorlunda så kan det öppnas en värld av möjligheter.

DELA gärna detta för att visa hur man lätt kan omvandla något till något vackert!

Dela på Facebook