Han skulle sova i bilen med sin gravida mamma. Det polisen gör då? Obegripligt.

Robert Wood återvände från Alaska med sina två unga söner och sin gravida hustru. De hade inte lyckats ordnat med bostad än, så de planerade att sova i bilen i den kalla natten i en närliggande park, ett sätt att spara in pengar.

Men efter mörkret föll kom en polis och knackade på deras fönster.

Polismannen David Natt såg Roberts 4-åring sova på hans bröst. Han fru, Heather, gravid med sitt tredje barn, hade deras 2 år gamla Logan sovande. Det var när polisen beslöt att göra något som förändrade deras liv. Han erbjöd familjen att sova två nätter i ett hotell, i samarbete med University Fellowship Church i Eugene.

De två nätter på hotellet gjorde det möjligt för familjen att få tillfällig plats att bo medan de letade efter en permanent plats - alla med två sovrum i ett säkert område skulle fungera. Robert blev så tagen av Davids vänlighet, att han delade historien med familj och vänner på Facebook. Under de närmaste veckorna sprids själva historien viralt och människor från hela världen uttryckte sin glädje och tacksamhet. Många hyllade framför allt polismannen David.

– Han (David) tog bort skammen jag kände och fick mig förstå att jag bara är en vanlig person, och han är en medmänniska. Alla kan hamna i den här situationen. Jag blev rörd när jag hörde det, säger Wood till Kmtr.com och han avslöjar också följande: Om Roberts tredje barn är en pojke, funderar han och Heather på att döpa pojken till David.


Dela på Facebook