Han stannade upp vid gravstenen med namnen på 5 barn - nu sprids hans budskap över världen

Ulrik Gerdes skulle på guldbröllop i Danmark, när familjen stannade vid kyrkogården bredvid kyrkan. Ulrik fick en idé och tog en bild.

- Vi var tidiga, så Lisbeth (Ulriks fru) föreslog att vi kunde köra en tur till Vester Kirke för att se hennes farföräldrars gravplats, förklarar 63-årige Ulrik Gerdes till Dagens.dk.

De var på kyrkogården när Ulrik upptäckte en grav som fick honom att tänka sig om.

- Jag såg en gravsten för hela fem barn när vi var påväg ut ur kyrkogården. Jag såg den lilla minnestavlan med en förklaring till deras tragiska öde 1903.

Så många som fem namn på graven har samma år för dödsfallen. Ulrik reagerade, särskilt på grund av sitt jobb som överläkare. Bilden blev senare delad på Facebook och Twitter tusentals gånger, eftersom det var en positivt och kraftfull budskap bakom den.

Gravstenen säger att en familj i 1903 förlorade fem barn inom loppet av fyra dagar. Dödsfallen berodde på difteri.

Ulrik Gerdes bild visar hur brutalt livet är, men överläkaren använder bilden smart i vaccinmotståndare-debatten och för att visa oss hur viktigt det är att vaccinera barn.

Han skriver därför följande till bilden:

"Det här är en tragisk påminnelse om 1903. En påminnelse till dem som är emot vaccinering. Fem syskon dog av difteri under loppet av fyra dagar.

Det är viktigt att komma ihåg hur förhållandena kunde vara innan man hade vaccinationer. Det finns många i 2017 som är emot vaccination, men som inte vet hur många barn som tidigare dött av sjukdomar man knappast hört talas om nu, just på grund av effektiva vaccinationsprogram.

Människan har uppfunnit en hel del geniala saker genom tiderna, och vaccination hör hemma på toppen av listan."

Dela gärna budskapet!

Dela på Facebook