Hans fru bad honom att ta med en annan kvinna ut på middag… Det visades sig vara världens bästa idé!

Historien om den här mannen är väldigt fin och framförallt rörande. Han bestämde sig för att dela med sig av den på nätet, för att få oss att tänka efter vad kärlek egentligen är… En väldigt fin text, som vi har översatt till er.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Efter 21 års äktenskap tog min fru mig åt sidan för att säga mig något viktigt. Hon ville att jag skulle ta med en annan kvinna ut på restaurang och sedan på bio. Hon sa: ”Jag älskar dig, men jag vet att denna andra kvinna också älskar dig och jag skulle vilja att hon fick spendera lite tid med dig.”

ded

Den andra kvinnan var min mamma. Hon hade levt ensam i 19 år ända sedan min far dog och på grund av mitt arbete och mina tre barn kunde jag bara hälsa på henne lite då och då.

Så samma kväll gjorde jag som min fru hade bett mig att göra. Jag ringde för att bjuda ut min mamma på restaurang och bio.

”Vad är det som händer?” frågade hon. ”Är du säker på att allt är väl?”

”Jag tyckte att det kunde vara en bra idé att spendera lite tid med dig” svarade jag. ”Bara du och jag.”

Min mamma tystnade i luren och sade sedan till slut. ”Det skulle jag tycka hemskt mycket om.”

Så den kommande fredagen åkte jag och hämtade henne efter jobbet. Jag var lite nervös, det var ju så länge sen… Hon hade lockat håret och hade samma klänning som hon hade haft på sin sista bröllopsdag. Hennes leende, som strålade av lycka fick henne att likna en ängel.

”Jag sa till mina väninnor att jag skulle gå ut med min son ikväll och de var alla hemskt imponerade.” sa hon när hon klev in i bilen. ”De kan knappt bärga sig för att höra om vår kväll!”

Vi gick på en inte allt för fin restaurang, ett precis lagom hemtrevligt och mysigt ställe. Min mamma tog min arm som om hon vore presidenthustrun själv. Vi satte oss och jag var tvungen att läsa menyn för att hennes ögon inte kunde se så smått. När jag hade läst klart förrätterna höjde jag blicken och fick se att hon tittade intensivt på mig med ett leende fullt av nostalgi. ”När du var liten var det jag som var tvungen att läsa menyn” sa hon helt enkelt. ”Ja, då är det dags att du vilar lite och låter mig göra samma sak” svarade jag.

Vi åt och pratade, om ingenting speciellt, bara om våra respektive liv. Till slut pratade vi så mycket att vi helt glömde bort bion. Men vi var inte särskilt ledsna över att ha missat filmen. När jag körde henne hem sa hon att hon gärna skulle vilja gå ut med mig igen, men bara om jag lovade att jag skulle låta henne betala nästa gång. Det gick jag med på.

”Hur var din middag?” frågade min fru mig när jag kom hem. ”Den var verkligen bra. Ännu bättre än allt jag hade kunnat föreställa mig.”

Jag fick aldrig hålla mitt löfte och låta henne bjuda mig på restaurang. Några dagar senare gick min mamma bort på grund av hjärtproblem. Det gick så snabbt att ingen kunde ha gjort något för henne.

Några veckor senare fick jag ett brev på posten med en restaurangnota från samma restaurang som jag hade tagit min mamma. På notan var det en liten lapp omsorgsfullt fastsatt, som löd: ”Jag har betalat denna nota i förväg. Jag var inte säker på att få vara kvar, men i vilket fall som helst har jag betalat för två kuvert – ett för dig och ett för din fru. Du skulle bara veta hur mycket vår kväll har betytt för mig. Jag älskar dig, min son.”

Det var precis den dagen som jag förstod hur viktigt det är att säga ”Jag älskar dig” och ägna tid åt sin familj och andra som vi håller kära. För egentligen är ingenting viktigare än just en sådan kärlek.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Dela på Facebook