Hans fru lämnar honom och sonen efter ett gräl. Efter två dagar får hon detta brev på posten.

Oavsett hur mycket du älskar din make, bråk är ganska oundvikliga - särskilt när du har barn. När ni båda jobbar hårt för att göra vad som är bäst för din familj, kan stress och frustration bli för mycket.

Så när den här frun inte kände sig uppskattad av sin man, blev hon trött att bråka med honom. Hon lämnade med tårar honom ensam med barnen utan tecken på att hon skulle komma tillbaka. Bara två dagar senare bestämde hennes man att skriva ett brev till henne om sina känslor, och du måste se vad den säger.

Efter två dagar fick hon det här brevet från sin man:

leter3

”Kära älskling,

Det har nu gått två dagar.

Jag var trött när jag kom hem från jobbet. Jag hade jobbat i 20 timmar och allt jag ville göra var att sitta i soffan och bara lugnt titta på TV.

När jag fick syn på dig var du utmattad och grinig. Barnen var bråkiga och den yngsta grät.

Jag höjde volymen på TV:n.

Du började direkt anklaga mig: ”Det skulle inte döda dig att hjälpa till med barnen.” Samtidigt skruvade du ned volymen igen.

Jag svarade ilsket: ”Jag har varit på jobbet hela dagen, medan du är hemma och inte gör någonting!”

Vi hade ett stort gräl. Du grät eftersom du var arg och trött. Jag sa elaka saker till dig. Du grät ännu mer och sa att du skulle lämna mig. Det gjorde du också. Du stormade ut ur huset och lämnade mig ensam med barnen.

Jag var tvungen att mata barnen och lägga dem till sängs. Nästa dag hade du fortfarande inte kommit tillbaka, så jag fick ta ledigt för att ta hand om dem.

Jag upplevde barnens käbbel.

Jag upplevde hur det var att inte finna tid för sig själv, inte ens för att ta en snabb dusch.

Jag upplevde hur det var att värma upp mjölken i ett stökigt kök och samtidigt vara tvungen att klä på ett barn.

Jag upplevde hur det var att vara hemma hela dagen och inte prata med någon som var äldre än 10 år.

Jag upplevde hur svårt det var att hinna allting i tid.

Jag har upplevt hur ansträngande det är. Efter 20 timmar ville jag bara slappna av, men kunde inte eftersom bebisen precis börjat gråta och det tog lång tid innan han somnade.

Jag gick två dagar och två nätter i dina skor och jag kan nu säga: jag förstår nu.

Jag förstår att du är trött.

Jag förstår att moderskapet kräver en hel del av dig.

Jag förstår att det kan vara mycket mer ansträngande än mitt finansjobb där jag måste ta svåra beslut.

Jag förstår din frustration över att ha lämnat ditt jobb och ekonomi så du kan vara där för barnen.

Jag förstår hur svårt det kan vara att vara fast i huset och spendera hela dagen med barnen, och känna sig isolerad från livet utanför.

Jag förstår också att du blev arg när min mamma kritiserade dig för sättet du uppfostrar våra barn, eftersom ingen vet vad som är bättre för barnen än deras egen mamma.

Jag förstår att en mamma har ett stort ansvar och uppgift i vårt samhälle. Denna uppgift är tyvärr inte alltid uppskattad.

Jag ville skriva några rader till dig, inte bara för att berätta hur mycket jag saknar dig, men också för att säga detta:

”Du är en klippa, du är väldigt viktig och jag tycker du är underbar.”

Det är inte konstigt att brevet spreds som en löpeld på nätet. Erkännandet av en mammas arbete är så viktigt. Inte bara av sin egen partner, utan också av samhället.

Dela detta brev om du håller med!

Dela på Facebook