Hans mamma serverade dem den här brända rostmackan som middag. Hans pappas reaktion? Oerhört gripande

Jag har läst om den här historien för långe sedan och jag kan inte komma ihåg när och var. Jag är inte ens säker på om historien är sann eller inte, men det tjänar som ett meningsfullt syfte. Denna enkla berättelse är en sanna definition av föräldrarnas inställning är ett bra exempel för sina barn. De lär sina barn att vara bra som vuxna genom att visa dem hur man blir en. Lärdomen är ganska enkel men mycket viktig. Vi borde lära oss att ta det goda, det dåliga delar av våra liv och se den positiva sidan av saken.

Jag önskar att varje par skulle få en chans att läsa detta oerhört gripande berättelse.

mackrd4

”När jag var en liten pojke, brukade min mamma göra lite enklare mat till middag då och då.

Jag minns speciellt en kväll, när mamma lagat mat efter en tuff dag på jobbet. Hon placerade en burk med marmelad och en väldigt bränd rostmacka framför min pappa. Jag kommer ihåg att jag väntade på att någon skulle säga något om den extremt brända brödskivan.

Men allt min pappa gjorde var att äta mackan, le mot min mamma, och fråga mig hur jag haft det i skolan.

Jag minns inte vad jag svarade honom den kvällen, men jag kommer ihåg hur han omsorgsfullt åt varje bit mackan, trots att den var sönderbränd. När jag lämnade matbordet hörde jag hur min mamma bad om ursäkt till min pappa, eftersom hon bränt brödet i rosten. Jag glömmer aldrig pappas svar. ”Älskling, det gör inget. Jag älskar brända rostmackor”.

Senare på kvällen kom pappa in i mitt rum för att pussa mig godnatt. Jag frågade om pappa verkligen gillade när brödet blev så extremt sönderbränt. Då slöt sin sina armar om mig och sa; ”Lille vän… Mamma har haft en lång & tuff dag på jobbet idag, och hon är riktig trött. Dessutom har en bränd toast aldrig skadat någon. Livet är inte perfekt alla gånger och människan är inte helt perfekt heller. Jag har också mina brister, jag är inte världens bästa människa, jag glömmer födelsedagar och bröllopsdagar, precis som alla andra”.

Pappas svar fick mig verkligen att tänka till. Det fick mig att lära mig att acceptera andras brister och att inte döma någon direkt. Idag väljer jag i stället att se positivt på människors brister och olikheter. Det är också ett av de viktigaste stegen för att skapa en hälsosam, växande och lång relation. Livet är för kort för att vakna upp en dag och ångra sig. Älska de människor som behandlar dig bra och ha förståelse för de som inte gör det.

Det spelar ingen roll vilken relation du är i. Vare sig det handlar om man och hustru, föräldrar och barn eller vänskap. Att ha förståelse är grunden i varje förhållande och det är du som sitter på nyckeln till din egen lycka, ingen annan. Ingen annan kan göra dig lycklig, din lycka är ett val du gör.”

Dela på Facebook