Här är 5 enkla knep för att ta hand om miljön, håller du med?

1. Säg nej till engångs plastföremål

Ta med din egen bärkasse när du ska handla, använd en återanvändbar vattenflaska så du inte köper nya petflaskor hela tiden, säg pass till plastbestick eller onödiga sugrör. Alla dessa saker är enkla grejer som inte kräver mycket men gör en stor skillnad! Engångsplast föremål som inte återvinns kan lätt skräpa ner våra hav och skogar.

2. Undvik mikropärlor

Du har säkert stött på dem förr, Grov tvål med små "mikrokulor " i, tandkräm eller andra skönhetsprodukter. Efter dessa har andvänds så spolas det ner i avloppet, och tillslut i havet där fiskar och andra djur äter dm och dör. Det är vansinne, företag och regeringen verkar äntligen vakna upp och förbjuda det, men var varsam när du köper smink nästa gång och kolla extra noga på vad du köper.

3. Återvinn

Jag tänker inte tala om för dig att inte skräpa ner, eftersom det är uppenbart - eller hur? Men om du använder plast så a) köp plastsaker som redan är återvunna, och b) återvinn det efteråt. Väldigt enkelt och gör en stor skillnad.

4. Gör en strand rensning.

Den friska luften är bara bra för dig och varje bit av plast som försvinner bort från stranden är en bra sak och kan innebära en mindre död havsmås eller annat marint djur. Samla ihop ett gäng vänner eller gör det som en familjegrej och åk till närmsta strand! Det behöver inte vara flera timmar utan all tid räknas.

5. Dela detta och få med dina vänner eller familj att göra allt detta också!

För det är så simpelt!

Dela på Facebook