Här är övervakningsfilmen från lyxbutiken som visar hur Gunilla Persson tar solglasögonen

Här är övervakningsfilmen inifrån lyxbutiken i Florida – som visar hur Gunilla Persson tar med sig ett par Chanel-solglasögon värda mer än 4 700 kronor.

Enligt polisrapporten ska Persson ha gått in i en lyxbutik, provat designer-solglasögon av märket Chanel, värda 545 dollar, nära 4 700 kronor. När hon stoppades av polisen några kvarter bort låg glasögonen i handväskan och prislappen var borttagen.

Filmen visar hur Persson tar glasögonen

Den 22 maj var hon i lyxiga Chanelbutiken. Hon ska därefter ha betalat för en handväska samt lämnat butiken med ett par solglasögon, till ett värde av 4 700 kronor. Dem ska hon sedan gått ut ur butiken med, utan att betala.

Målet mot Gunilla Persson slutade med en uppgörelse. En journalist på plats förklarar:


– De har gjort upp. Om hon håller sig ren, inte hamnar i trubbel, kommer det här att strykas från hennes register. Tekniskt sett lägger de ner fallet, men de gör det i utbyte mot att hon går med på en uppgörelse, säger Elliot Kleinberg, journalist på Palm Beach Post.

Gunilla Persson berättar om beslutet att acceptera uppgörelsen för Expressen.

– Jag hade att välja mellan att gå i domstolen och att ha en juryrättegång och att betala tusentals dollar i kostnader, eller att göra den här uppgörelsen. Man kan göra en deal om man är oskyldig. Det jag fick göra var att läsa i fyra timmar. Det var jättelätt att göra. När jag väl hade läst den kursen och kunde bevisa det via ett certifikat kunde advokaten visa det för åklagaren, säger hon

Polisen David Maccarone skriver i en rapport att Persson då hon greps tog på sig solglasögonen framför ögonen på honom – ”som om de tillhörde henne”.

”Jag observerade det 'klibbiga' området där prislappen tidigare satt. Persson hävdade att hon inte kunde minnas vad som hänt med prislappen”.

Nu läggs åtalet ned

Gunilla Persson, som riskerade böter eller fängelse i upp till ett år, slipper straff men måste stå för rättens kostnader på drygt 900 kronor, skriver Palm Beach Post.

Titta på klippet nedan:


Dela på Facebook