Här är svenska chefen som bjöd alla 60 anställda på en resa till Spanien - Anledning är fantastisk!

Matsvinn är ett stort problem världen över, allt för mycket mat slängs ifrån mat affärer även fast det inte är något fel på den.  Många myndigheter och organisationer jobbar dock aktivt för att minska matsvinn och t.ex. i Frankrike är det förbjudet att slänga mat. Man ska istället skänka maten till välgörenhetsorganisationer.

På Ica maxi i Birsta strax utanför sundsvall har man satt upp ett mål för att minska matsvinnet kraftigt och det lyckades! De minskade matsvinnet rejält och det gjorde att chefen bestämde sig för att fira och gav alla anställda en riktigt belöning.

Icahandlaren Tomas Emanuelz som driver butiken bestämde sig för att i slutet av april bjuda med alla 60 anställda på en resa till Granada i Spanien.

1

– Vi har haft ett gemensamt mål om att minska matsvinnet i vår butik. Om vi nådde det målet skulle vi få åka på en inspirationsresa tillsammans, det blev som en morot att se fram emot, säger Tomas Emanuelz till Expressen.

Under två veckor fick de anställa i två olika grupper lära sig mer om spansk matkultur och hålla på med teambuilding-övningar.

– Det var bra på väldigt många sätt, det ökade vår kunskap om mat och livsmedel. Men det var också väldigt värdefullt för vårt samarbete och vår sammanhållning, säger Tomas Emanuelz till Expressen.

För honom är det viktigt att de anställda trivs. Det gynnar både dem och företaget i längden. Han ser därför den kostsamma resan som en investering.

– Matsvinnet är ett generellt problem i vår bransch och det är viktigt att vi gör vad vi kan för att minska det. Då tycker jag att man för specifika mål som dessa kan ha en belöning i form av en resa, som ju också för med sig massa gott i form av kunskap och samarbete, säger han till Expressen.

Nu när de anställda har kommit hem kommer butiken fortsätta jobba aktivt för att sänka sitt matsvinn.

– Det är ett stort problem med mat som förfars. Ju bättre rutiner vi har, desto mindre blir svinnet, säger Tomas Emanuelz till Sundsvalls Tidning.

Vi på Viralking tycker det är fantastiskt att de lyckas nå sitt mål såpass snabbt och bra och vi tycker att mer butiker världen över borde följa både Frankrikes och nu Tomas Emanuelz exempel. Dela vidare detta om du också tycker det, då det slösas alldeles för mycket bra mat.

Dela på Facebook