Här är vad det betyder när din katt välter saker - jag hade ingen aning!

Katter sägs vara oberoende och listiga varelser. Oavsett hur mycket du älskar dem, kan du inte säga att de är trevliga hela tiden. Under kattens liv kan den skaffa sig några intressanta vanor - som är irriterande, när den välter muggar, pennor, krukor (och vad som helst den kan lägga sina tassar på) 

Om din katt inte gör detta är jag glad för din skull. Denna förkärlek för förstörelse kan vara jobbigt för kattägare. Men hur många av oss har faktiskt ifrågasatt varför de gör detta? 

Den första förklaringen när du söker efter svaret på nätet är att din kattunge straffar dig för att du inte ger den 100% av din odelade uppmärksamhet.

I en intervju med Nerdist förklarar Mike Delgado från UC Davis School of Veterinary Medicine att katter välter saker "för att de har lärt sig att det är ett snabbt och enkelt sätt att få människors uppmärksamhet."

I grund och botten lär din katt väldigt snabbt att när han välter över, kommer du att springa till den. Så nästa gång han vill ha din uppmärksamhet, varför skulle han inte göra samma sak? Det är en ganska bra förklaring. Men det går troligen mycket djupare än det.

Å andra sidan säger andra kattexperter att när din katt välter övar han på sina jaktfärdigheter.

"Att leka" med byte är ett vanligt beteende hos kattdjur", förklarar Dr. H. Ellen Whiteley.

"När din katt välter ett litet, stationärt föremål med sin tass, tränar hon samma beteende."

Det är troligt att den verkliga anledningen till att katter älskar att välta saker är sannolikt lite av båda. I början kan din katt bara vara nyfiken på objektet eller kontrollera sitt "byte". När han förstår att han får din uppmärksamhet, kommer han sannolikt inte att sluta.

Lyssna på Dr. Kurt Verkest förklara det nedan!


Dela på Facebook