Här gör prinsessan Sofia det förbjudna - mitt under invigningen

När hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, 37, gjorde sitt första egna framträdande utan sin prins Harry bröt hon hon mot de kungliga etiketterna. Detta genom att stänga sin egen bildörr - något som fick britterna att reagera.

Nu har prinsessan Sofia, 33, uppmärksammats för att göra samma ”misstag”, rapporterar sajten Hänt.

I slutet av september rapporterade Daily Mail om en händelse där Meghan Markle ”bröt” mot vett och etikett. Det var när Meghan Markle kom fram till en tillställning som öppnade en person bildörren åt henne, varpå hertiginnan stängde den själv.


”Att Hertiginnan av Sussex stänger sin egen bildörr är ännu en tyst signal till att hon kommer att göra saker och ting på sitt eget sätt och hjälper den brittiska monarkin att anpassa sig och utvecklas”, skrev Daily Mail enligt Hänt.

Nu har prinsessan Sofia ertappats med att begå samma ”misstag”. När Sofia anlände med bil till invigningen av en kognitiv mottagning på Karolinska sjukhuset i Solna, smällde hon igen dörren själv – precis på samma sätt som Meghan Markle uppmärksammades för.

Karolinska Solna startade i våras en högspecialiserad, kognitiv mottagning där tre månaders utredning ska minskas till fem dagar. Under torsdagen invigdes mottagningen med kunglig glans, i närvaro av H.K.H. Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia fick även träffa några av patienterna på sjukhuset. Så här beskriver hon sitt möte med en 51-årig Azlheimerspatient:

“I dag närvarade jag vid invigningen av Kognitiva mottagningen på Karolinska universitetssjukhuset. På plats fick jag och de andra gästerna lyssna på Mikael, 51, som berättade om Alzheimers sjukdom och hur den påverkar honom”, skriver hon på Prinsparets Instagram-konto.

Titta på klippet nedan och dela gärna artikeln för att hylla prinsessan Sofia för sitt engagemang inom vården!


Dela på Facebook