Här har äldreboendet barkväll varje fredag: ''Höjer livskvaliten''

Här är äldreboendet som satsar på barkvällar för de äldre.

– Bara för att man blir äldre vill man inte sluta roa sig, säger Lotta Johansson, enhetschef på boendet.

På äldreboendet Nyhamnsgården har man infört barkvällar. Under premiärkvällen samlades nästan alla boende för att inviga baren, där serverades bland annat öl, vin, alkoholfria alternativ och en specialdrink – allt till självkostnadspris.

Personal och boende har hjälpt till att inreda baren, och gjort iordning lokalen för att det skulle bli lite extra trevligt.

– Vi ville ha en barkväll för att kunna göra något festligt som höjer livskvaliteten, säger Charlotte Johansson som är enhetschef på Nyhamnsgården till Expressen.


– Bara för att man blir äldre vill man inte sluta roa sig, säger Lotta Johansson, enhetschef på boendet, till Lokaltidningen.

Och det verkar som att det är ett enormt uppskattat alternativ.

 – Om man vill gå till baren är helt frivilligt. Det var många som uppskattade det. De boende klädde upp sig för att gå dit. Det blir ju trevliga saker runtomkring och jag tror det är viktigt att få känna att man inte bara är en äldre person som bor på ett boende. Alla kanske inte har möjlighet att gå på puben, så då tog vi hit puben i stället, säger Lotta Johansson till Lokaltidningen.

Målet är att så småningom kunna ha baren öppen varje fredag.

– Varför ska man inte kunna leva som annars bara för att man är gammal? Det här ger en guldkant på tillvaron, säger Lotta Johansson.

Dela artikeln ifall du skulle vilja se att det här infördes på fler äldreboenden i landet.

Dela på Facebook