Annons

Här hyllar världsartisten Bono svenska Greta Thunberg inför alla – efter syrliga kommentaren

Annons

Greta Thunberg, 16, tröttnade på att ingen tog klimatfrågan på allvar. Hon bestämde sig för att själv göra något och skolstrejkade utanför riksdagen fram till valet.

I stora internationella tidningar som The Guardian och New York Times har 16-åringens engagemang uppmärksammats.

Under veckan medverkade Greta vid World Economic Forum i Davos där hon fick möjligheten att hålla ett tal och tog chansen att skicka en känga till världsledarna och deras bristande arbete mot att lösa klimatfrågan.

På plats fanns även världsartisten U2-stjärnan Bono, diplomaten Christiania Figueres och Black Eyed Peace-artisten Will.i.am.

 – Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant. Om alla är skyldiga så finns det ingen som bär ansvaret. Och några är ansvariga. Vissa människor, företag och framför allt beslutsfattare har vetat exakt vilka värderingar de har offrat för att fortsätta tjäna osannolikt mycket pengar, säger hon innan hon tar en konstpaus och avslutar starkt med:

 – Och jag tror många av er här i dag tillhör den gruppen.

Denna pik mottas först av en kort sekunds tystnad, en tystnad som snart bryts av applåderna från världsstjärnan Bono. Något du kan se i spelaren nedan.

Vad modigt att du vågar berätta vad du tycker Greta! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!

Annons