Här klär studenten av sig - efter professorns kommentar

En student på prestigefyllda Cornell University klädde av sig till underkläder under en presentationen i ett försök att bekämpa "förtryckande tro" efter att hennes professor påpekat att hennes shorts var för korta under en övningsgenomgång av presentationen.

Det var förra onsdagen som hon hade på sig jeansshorts och läraren Rebekah Maggor ifrågasatte hennes klädsel.

– Framför hela klassen sa läraren, att jag lyfte killarnas fokus från min presentation till min kropp. Hon sa att jag gjorde ett ställningstagande genom att bära dessa kläder. Jag sa till henne att jag aldrig i livet skulle ändra mitt ställningstagande för att göra henne eller någon annan nöjd, säger hon, enligt Daily Mail.

Student Strips Down To Underkläder I Presentation Efter Professor Frågor Hennes Shorts Screen Shot 2018 05 10 kl 10.23.05

Då en annan student hade hållit med läraren lämnade Letitia klassrummet. Därefter ska läraren kommit efter och frågat vad Letitias mamma hade tyckt om kläderna varav Letitia svarade:

”Min mamma är professor i feminism, kön och sexualkunskap. Hon har inga problem med mina shorts”.

När skolans egna tidning Cornell Sun intervjuar läraren förnekar hon studentens berättelse:

”Jag berättar inte för mina studenter vad de ska bära eller säger åt dem vad som är en lämplig klädsel. Jag säger åt dem att reflektera själva och uppmuntrar dem att ta egna beslut”, säger hon i ett uttalande.

Flera elever i klassen försvarade läraren efter att Facebookinlägget på händelsen spridits. Enligt dem ville läraren endast visa på det viktiga i hur man presenterar sig när man pratar inför andra. Läraren ska också bett om ursäkt och hållit med om att kommentaren om de korta byxorna är både kulturell och politiskt laddade.

Titta på videon nedan:


Dela på Facebook