Här öppnas världens första bryggerihotell - med egen ölkran i varje rum

När Brewdog bygger hotell handlar mycket förstås om öl. En ölkran i varje rum blir det till exempel.

I augusti öppnade världens första hotell där gästerna bor direkt i ett bryggeri. I varje rum finns det en ölkran och i duschen finns ett kylskåp så att den som vill kan ta en kall öl i duschen. Dessutom erbjuds det pedikyr med humleoljor och öljacuzzi.

Istället för en receptionist möts gästerna av en bartender som checkar in dem medan de bjuds på öl.


Projektet finansierades med hjälp av crowdfunding och bara under det första dygnet samlades det in mer är 50 000 dollar.

Efter en smått osannolik insamling kunde ölentusiaster över världen bidra med drygt 324 000 dollar till byggandet av ett nytt bryggerihotell, i anslutning till Brewdogs bryggeri.

– För många ölentusiaster har tanken på ett ölhotell bara varit en önskedröm. En utopi som ansetts vara ouppnåelig. Fram tills nu. Med hjälp av stödet från våra supportrar och ölmissionärer jorden runt har vi jobbat hårt för att förverkliga drömmen, säger James Watt, Brewdogs grundare i ett pressmeddelande.


Hotellet , som heter DogHouse , ligger i Canal Winchester, en stad nära Columbus, och är den första i sitt slag och har 32 rum, inklusive åtta deluxe sviter på 200 respektive 140 kvadratmeter,  och en träningsanläggning enligt WBNS.

"DogHouse kommer att vara ett mekka för dessa hantverksöl-nördar som söker en semester med en skillnad. Med tanke på vårt uppdrag har alltid varit att göra andra så passionerade om hantverksöl som vi är, ett hotell som firar allt öl är ett naturligt uttryck för detta mål", sa Watt till Forbes.


BrewDog också avslöjat sitt interaktiva ölmuseum på plats. I det 6 000 kvadratmeter stora utrymmet där gästerna kan följa ölproduktionen från början till slut.


Bryggeriet planerar även att öppna upp ett liknande hotell i Skottland. En natt kostar cirka 1500 kronor.

Dela gärna denna underbara nyhet vidare med alla dina ölälskande vänner och tagga någon du skulle vilja åka hit med!


Dela på Facebook