Annons

Här räddas brännskadade koalan i allra sista sekund från skogsbranden – tack vare modiga kvinnan

Annons

Det är inte bara människor som drabbas av skogsbränderna som härjar på Australiens östkust. En kvinna upptäckte en brännskadad koala och räddade den undan lågorna.

Sex personer har omkommit och över 500 bostäder har förstörts i bränderna i New South Wales sedan brandsäsongen startade för några veckor sedan, skriver SVT.

Tyvärr är det inte bara vi människor som lidande av skogsbränder, utan även djur.

Efter att ha upptäckt en koala som korsade en väg mellan lågorna i New South Wales, rusade en lokal kvinna med namnet Toni till djurets hjälp, lindade den i sin tröja och hällde vatten över den.

Hade det inte varit för Toni Doherty hade han med all sannolikhet blivit ytterligare ett offer för de värsta skogsbränderna i Australiens historia. Men den lilla koalans historia ser nu ut att få ett lyckligt slut.

Hjälten sa att hon planerade att ta den skadade koalan till det närliggande Port Macquarie Koala Hospital, en anläggning som tar hand om upp till 15 drabbade koalor.

Tyvärr är det långt ifrån alla koalor som har sådan tur och blir räddade, då koalor normalt brukar kura ihop sig längst upp i ett träd vid en skogsbrand.

Man befarar att cirka 350 koalor har dött i de hemska lågorna.

Se den otroliga räddningsaktionen i videon här nedan. Nu hjälps vi åt att hylla denna modiga kvinnan som räddade den stackars koalan från eldsvådorna!

Annons