Annons

Här samlas hundratals i kärleksmanifestation i hyllning till Josefin Nilsson – efter känslosamma dokumentären

Annons

För tre år sedan gick Josefin Nilsson bort, på lördagskvällen protesterade hundratals mot mäns våld mot kvinnor​ – till minne av Josefin.

Den 29 februari 2016 lämnade en mycket älskad artist världen. Josefin Nilsson lämnade ett tomrum efter att ha haft en kamp med hälsan. Strax efter hennes bortgång gick familjen ut med ett gemensamt uttalande där de skrev att Josefin hade ”ett förstorat hjärta, mycket dåliga värden, en plågad kropp i kombination med smärtstillande, receptutskriven medicin vars styrka och verkan hon missbedömde under en längre tid”, skriver Aftonbladet.

I samband med vad som skulle vara hennes 50-årsdag släpptes även dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

Dokumentären som skildrar sångaren Josefin Nilssons liv i ett destruktivt förhållande har nog inte lämnat ett öga torrt.

Dokumentären skildrar Josefin Nilssons liv utanför strålkastarljuset och livet med en man som psykiskt och fysiskt misshandlade henne under 90-talet. Det är artistens egen familj och vänner som berättar och dokumentären har berört många, skriver Aftonbladet.

Kärleksmanifestation

Under lördagskvällen hedrades Josefins minne med hundratals ljus och många berörda ansikten.

”Det MÅSTE snart bli ett samhälle där priset för att slå kvinnor blir så stort att det är tillräckligt avskräckande! Det är därför jag anser det är ett bra initiativ att samlas utanför Elverket ikväll för att visa hans arbetsgivarenatt det inte är acceptabelt med sådant beteende om man vill ha förmånen och prestigen av att vara anställd på vår nationalteater”‚ skriver till exempel Camilla Läckberg på Instagram.

Även Morgan Alling, som själv växt upp i ett hem som kantats av kvinnomisshandel fanns på plats och delade med sig av det på sociala medier:

”Kunde inte ha Lördagsmys med familjen. Var tvungen att åka till en lite manifestation. Stilla. Värdigt. Lugnt. Några grät. Barn som frågade. Jag hade en klump i halsen för det är så många som samlas och minns men också visar att vi finns”, skriver Morgan Alling på Instagram.

Se klippet från kärleksmanifestation nedan och dela gärna vidare för att uppmärksamma hennes tragiska öde som var ett resultat av det strukturerade problemet kring mäns våld mot kvinnor.

Annons