VIDEO: Här slår brandmannen ner den berusade mannen - efter att ha blivit attackerad

Brandmän i Lund blev attackerade av en berusad man under en utryckning. På en film syns sedan hur en av brandmännen knuffar omkull mannen – och slår ner honom.

Larmet om en brand i ett soprum i Lund kom strax efter klockan 03 natten mot tisdagen och krävde stora resurser. En av de boende i närheten av sophuset tyckte att det dröjde för länge innan brandbilarna dök upp. Han var berusad och uppretad, skriver SVT.

Journalisten Mikael Nilsson var bland de första på plats vid tumultet och rapporterade om det hela imorse via sin Facebook-sida.

Även Aftonbladet har rapporterat om händelsen.

– Det var en person som var berusad och stökig. Han har attackerat räddningstjänstens personal. Det har varit någon form av handgemäng mellan räddningstjänsten och den här personen, säger Magnus Lefèvre till tidningen.

– Det har brunnit här hur jävla länge som helst, vad fan håller ni på med, grymtar mannen innan han går till attack.

Mannen blir sedan bortknuffad. Slutligen går en annan av brandmännen fram och knuffar ner den berusade mannen – och slår honom.

Den berusade mannen omhändertogs först för fylleri, men greps senare av polis. Han släpptes senare, men är misstänkt för hot mot tjänsteman.

Titta på klippet nedan:


Dela på Facebook