Annons

Hästen kämpar emot när förare binder fast honom i bilen – och börjar köra

Annons

Hästar är inte robotar och kan vara lika envisa som vi är, men det motiverar inte någon form av djurplågeri. Istället måste människor lära sig att kommunicera korrekt och medkännande med hästar.

Colorado-paret, John Saldate, 59, och Amber Rose Saldate, 33, anklagades för djurplågeri efter att ha lagt ut en oroande video av dem som drar sin häst med namnet Trigger bakom en bil.


Händelsen filmades och publicerades på internet och har nu upprört människor världen över. Tack vare att detta är fångat på film har man kunnat anhålla de skyldiga.

Distriktsåklagaren har i ett pressmeddelande meddelat att ägarna nu anklagas för djurplågeri.

”Våra telefonlinjer och e-postkonton har svämmat över av förfrågningar från personer som är intresserade av ärendet. Eftersom dessa händelser nu är föremål för ett aktivt åtal, förbjuder våra etiska skyldigheter oss att diskutera det, men intresserade personer kan delta i domstolsförfarandet om de väljer det”, sade distriktsadvokat Matt Karzen via ett uttalande på Facebook, uppger McGill Media.

”Fall som involverar barn och djur är uppenbarligen mycket känslomässiga. Vi måste göra vår del av utredningen som ibland tar lite längre tid än vad samhället hoppas”, sade Grand County Sheriff Brett Schroetlin.


I ett nyhetsinslag av CBS Denver får vi höra hur en av ägarna uttrycker sin ånger efter att detta uppdagats.

 – Man fattar ett dåligt beslut ibland och det kan förstöra ens liv. Jag har förlorat jobbet efter det här; jag har upprört många människor, och jag fick vår häst att gå igenom något som han inte borde ha fått gå igenom. Jag gjorde fel, säger hon.

Hästen Trigger har nu tagits omhand, fått vård och fått komma långt ifrån människorna som utsatt honom för detta. Ägarna har dock två andra hästar som man tillåtit vara kvar i deras ägo, något som många nu ifrågasätter.

Vi alla måste fördöma djurplågeri! Dela gärna vidare för att visa att du står på djurens sida.

Annons