Hästen ramlade ner i ett hål och kunde ej ta sig upp, 12 timmar senare händer detta..

Bonden Marek Slodkowski har en egen gård i polen där han har flertal djur så som kossor och hästar. En morgon när han skulle kolla till en av sina hästar Freedom så fick han en chock. Hästen hade ramlat ner i ett hål i golvet på ladan och kunde inte ta sig ut. Hålet var tidigare inentäckt med plankor men de hade gått sönder under hästens tyngd.

01-3-600x426

Marek hade aldrig varit med om något liknande under sina 13 år som hästägare. Han fick panik.Han skyndade sig att hämta hö för att fylla i hålet för att ge Freedom lite mjukare underlag. Efter att ha försökt få upp hästen själv en stund insåg han att han behövde hjälp. Marek ringde brandkåren.

04-3-600x378

Freedom började bli trött i benen och hade nu svårt att stå upp av egen kraft. Det var bråttom att få upp henne därifrån.Brandmännen la försiktigt sina slangar under hästens kropp och försökte lyfta upp henne ur hålet. Men Freedom var för tung. Efter 12 långa timmar verkade hon ha gett upp hoppet. Hon orkade inte stå på benen längre utan la sig ner i hålet. Freedom blev allt tröttare.Marek blev rädd.

03-3-600x385

Han lutade sig över sin älskade häst och klappade henne på halsen. ”Dö inte nu, håll dig vaken” viskade han i hennes öra. Och Freedom. lyssnade.Plötsligt var det som om hennes krafter kom tillbaka. Hon reste sig upp igen, efter att ha legat stilla i flera timmar. Nu hade hon bestämt sig för att komma upp därifrån!Marek ropade tillbaka brandmännen och de gjorde sig beredda att hjälpa Freedom. Hon fick upp ena frambenet över kanten och kunde nu själv hjälpa till att häva sig upp. Brandmännen räknade till tre och drog sedan allt vad de orkade.Och det gick! Äntligen var Freedom fri igen!

Vilken tur att hon inte gav upp, och vilken tur att det fanns så många där som kunde hjälpa till! Nu får vi hoppas att Marek täcker igen hålet i ladan ordentligt så att detta aldrig händer igen.

Här nedan är en film ifrån räddningen, jag känner bara hur min kropp fylls med lycka när jag ser Freedom äntligen ta sig upp. Dela gärna vidare denna fina historia om en man och hans stackars häst.


Dela på Facebook